Atverti pagrindinį meniu
Bullet purple.png
Bullet purple.png
Vytautas Almanis
Gimė: 1936 m. rugpjūčio 8 d. (83 metai)
Viešučiuose, dab. Akmenės raj.
Sutuoktinis(-ė): Juiija
Vaikai:

Andrius Almanis, Rita Almanis

Veikla: prozininkas

Vytautas Almanis (g. 1936 m. rugpjūčio 8 d. Viešučiuose, dab. Akmenės raj.) – prozininkas.

BiografijaKeisti

19611970 m. gyveno Altajuje, ten baigė Bijsko miškų technikumą, buvo girininku įvairiuose Altajaus, grįžęs – Lietuvos miškų ūkiuose, nuo 1988 m. dirba Kamanų rezervate.

2008 m. V. Almanis tapo konkurso „Lietuvos kaimo spindulys“ laureatu.[1]

BibliografijaKeisti

Išleido publicistines knygas:

  • Baltųjų vandenų šalyje (1973),
  • Per Ulkero žvaigždyną (1979),
  • Tolstančios salos (2016),

nuotykių romanus:

  • Audra susitelkė Korgone (1981),
  • Toli ir arti (1985),
  • Už kalnų namai (1992),

kelionių romaną Už Ribos (2017).

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti