Atverti pagrindinį meniu
Bullet purple.png
Bullet purple.png
Vladas Kazlauskas
Gimė: 1928 m. balandžio 12 d.
Gutaučiai, Daugailių valsčius
Mirė: 2013 m. vasario 9 d. (84 metai)
Vilnius
Veikla: Lietuvos pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis, sportininkas, treneris, socialinių mokslų daktaras.

Vladas Kazlauskas (1928 m. balandžio 12 d. Gutaučiuose, Daugailių valsčius, Utenos apskritis – 2013 m. vasario 9 d. Vilniuje) – Lietuvos pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis, sportininkas, treneris, socialinių mokslų daktaras.

BiografijaKeisti

1941 m. dalyvavo Birželio sukilime, 1944 m. stojo savanoriu į Vietinę rinktinę. 1949 m. baigė Kauno kūno kultūros institutą. 1969 m. pedagogikos mokslų daktaras.

Slidinėjimo ir tolimų nuotolių bėgimo Lietuvos rinktinės narys ir daugkartinis čempionas. 1949–1955 m. sporto draugijos „Žalgiris“, 19691974 m. sporto draugijos „Nemunas“ lengvosios atletikos treneris. 19661969 m. Vilniaus pedagoginio instituto, 1974–1982 m. – Vilniaus inžinerinio statybos instituto dėstytojas, 1979 m. docentas.[1]

BibliografijaKeisti

  • Maratonas, 1968 m., rusų k;
  • Lietuvos sportininkai – kovotojai dėl laisvės, 1994 m.;
  • Viskam pasiryžę, 1994 m.;
  • kovos dvasia, 1995 m
  • Tėvynės apsaugos rinktinė, 1997 m
  • Ventos frontas 1944 metai ,1998 m
  • Paniekinę mirtį, 2001 m.

ŠaltiniaiKeisti

  1. Vladas Kazlauskas (1928). Visuotinė lietuvių enciklopedija, T. IX (Juocevičius-Khiva). – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos institutas, 2006. 675 psl.