Atverti pagrindinį meniu
Virgis Stakėnas

Virgis Stakėnas
Biografija
Gimė1953 m. rugpjūčio 10 d. (66 metai)
KilmėFlag of Lithuania.svg Lietuva, Šiauliai
ŽanraiCountry muzika
Veikladainininkas, dainų autorius, prodiuseris, žurnalistas
Instrumentaigitara, lūpinė armonika, armonika ir kt.
Aktyvumo metai1975-
Įrašų kompanijaMelodija, Bomba Records, JAM Records, Intervid
Svetainėwww.stakenas.ot.lt
2007 m. balandžio 17 d. Naujoji Virgio Stakėno skrybėlė

Virgis Stakėnas (g. 1953 m. rugpjūčio 10 d. Šiauliuose) – country dainininkas, dainų autorius, prodiuseris, žurnalistas.

BiografijaKeisti

1971 m. baigė Šiaulių J. Janonio vidurinę mokyklą. Studijavo mediciną, bet gydytoju netapo. Baigė Šiaulių pedagoginį institutą, po to trejus metus dirbo mokytoju, vadovavo Šiaulių dviračių gamyklos „Vairas“ radijo studijai, laikraštyje „Lietuvos pionierius“ vedė „Muzikos skrynelę“. Šiauliuose veikusios Dainuojamosios poezijos studijos įkūrėjas ir vadovas. Ansamblių „Sekmadienis“ ir „Jonis“ krikštatėvis.

Lietuvos country muzikos festivalių judėjimo pradininkas, festivalių „Visagino Country“, „Juod'Country“, „Vieną kartą per Velykas…“, „Pūdas druskos“ iniciatorius. TV laidų „Country vakarėlis“ (Lietuvos radijas ir televizija), „Mana-Mana“ (Šiaulių televizija) vedėjas. Lietuvos country muzikantų asociacijos prezidentas. Sukūrė per 300 baladžių.

Tėvas Alfonsas Stakėnas. Žmona Ramutė – rūbų modeliuotoja, duktė Agnė.

DiskografijaKeisti

  • Gyvenimas (1979 m.)
  • Vakaras (1986 m.)
  • Čia Tavo Namai (1989 m.)
  • Šiauliai (1991 m.)
  • Dainynas (1995 m.)
  • Jumbo (1997 m.)
  • 615 (1998 m.)
  • SV (2000 m.)
  • Country Mama (2001 m.)
  • Tavo Zona (2002 m.)
  • ACTROS (2003 m.)
  • COUNTRY`bė (2003 m.)
  • Radiolabas (2006 m.)

BibliografijaKeisti

  • „Baladės“. Vilnius, „Tigris“, 1995 m.

NuorodosKeisti