Atverti pagrindinį meniu
Vicky Leandros
Βίκυ Λέανδρος

Vicky 2008 m.
Biografija
Gimė1949 m. rugpjūčio 23 d. (70 metų)
KilmėGraikijos vėliava Graikija
Žanraipop
Aktyvumo metai1965–dabar
Svetainėvickyleandros.com
Vicky Leandros – 1972 m. Eurovizijos nugalėtoja

Vicky Leandros (gr. Βίκυ Λέανδρος; g. 1949 m. rugpjūčio 23 d.) yra graikų dainininkė. 1972 metais su daina „Après toi“ (liet. Po tavęs) atstovavusi Liuksemburgui, laimėjo Eurovizijos dainų konkursą.

Prieš pergalę 1972 metais, 1967 m. pirmąkart dalyvavo Eurovizijos konkurse su daina „L’amour est bleu“ (liet. Meilė yra mėlyna). Su 17 taškų tais metais užėmė ketvirtą vietą.

Per savo karjerą Leandros bendradarbiavo su įvairiais kompozitoriais ir žinomais prodiuseriais, tokiais kaip Kim Fowley, Brad Shapiro ir Michel Legrand.

2006 metais su daina „Don’t break my heart“ dalyvavo Vokietijos nacionaliniame finale į Euroviziją, tačiau nelaimėjo.

DiskografijaKeisti

  • 1966 – Songs und Folklore
  • 1967 – A taste of… Vicky
  • 1968 – Summertime forever
  • 1969 – Vicky und ihre Hits
  • 1969 – Ich glaub' an dich
  • 1971 – Ich bin
  • 1972 – Vicky Leandros
  • 1973 – Meine Freunde sind die Träume
  • 1974 – Mein Lied für dich
  • 1975 – Ich liebe das Leben
  • 1975 – Across the water
  • 1977 – Du, du liegst mir im Herzen
  • 1977 – V.L.
  • 1978 – Ich bin ein Mädchen
  • 1981 – Ich gehe neue Wege
  • 1981 – Love is alive
  • 1982 – Verlorenes Paradies
  • 1983 – Vicky
  • 1985 – Eine Nacht in Griechenland
  • 1988 – Ich bin ich
  • 1990 – Starkes Gefühl
  • 1991 – Nur einen Augenblick
  • 1995 – Lieben und Leben
  • 1997 – Gefühle
  • 1998 – Weil mein Herz Dich nie mehr vergisst
  • 2000 – Jetzt
  • 2001 – Now!
  • 2001 – Mit offenen Armen
  • 2002 – Weihnachten mit Vicky Leandros
  • 2003 – Vicky Leandros singt Mikis Theodorakis – CD & DVD
  • 2005 – Ich bin wie ich bin
  • 2009 – Möge der Himmel
  • 2010 – Zeitlos

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Séverine
„Un banc, un arbre, une rue“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja

1972
Po to:
  Anne-Marie David
„Tu te reconnaîtras“


Prieš tai:
Michèle Torr
„Ce soir je t'attendais“
 
Liuksemburgo atstovė Eurovizijoje

1967
Po to:
Chris Baldo ir Sophie Garel
„Nous vivrons d'amour“


Prieš tai:
Monique Melsen
„Pomme, pomme, pomme“
 
Liuksemburgo atstovė Eurovizijoje

1972
Po to:
Anne-Marie David
„Tu te reconnaîtras“