Atverti pagrindinį meniu

Udo Jürgens

austrų kompozitorius ir populiariosios muzikos dainininkas
Udo Jürgens

Udo Jürgens 2010 m.
Biografija
Pilnas vardasUdo Jürgen Bockelmann
Gimė1934 m. rugsėjo 30 d.
Klagenfurtas, Austrijos vėliava Austrija
Mirė2014 m. gruodžio 21 d. (80 metų)
Miunsterlingenas, Šveicarijos vėliava Šveicarija
Kūrinių kalbospop, šlageris
Veikladainininkas
Instrumentaivokalas, fortepijonas
Aktyvumo metai1950–2014
Svetainėudojuergens.de
Udo Jürgens – 1966 m. Eurovizijos nugalėtojas

Udo Jürgens (tikrasis vardas Udo Jürgen Bockelmann; 1934 m. rugsėjo 30 d. Klagenfurte, Karintijoje, Austrijoje – 2014 m. gruodžio 21 d. Miunsterlingene, Šveicarijoje) buvo austrų kompozitorius ir populiariosios muzikos dainininkas, kurio karjera tęsėsi daugiau nei penkiasdešimt metų. Jis yra parašęs daugiau nei 800 dainų ir pardavė daugiau nei 100 milijonų įrašų. 2007 metais įgijo Šveicarijos pilietybę.

KarjeraKeisti

1964 metais pirmą kartą atstovavo Austrijai „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Warum Nur Warum?“ ir užėmė šeštą vietą. Jungtinės Karalystės atstovas Matt Monro buvo sužavėtas melodija ir sukūrė kitą koverio versiją (su angliškais žodžiais) „Walk Away“, kuris pasiekė ketvirtą vietą JK Singles Chart ir 23 vietą JAV Billboard Hot 100 topuose. Jo atlikta daina „Sag ihr, ich lass sie grüßen“ 1965 m. Eurovizijos konkurse užėmė ketvirtą vietą, o 1966 metais jis laimėjo konkursą su daina „Merci Chérie“.

Vėlesniais metais jis parašė keletą garsių dainų, tokių kaip „Griechischer Wein“, „Aber bitte mit Sahne“, „Mit 66 Jahren“ ir vieną iš jo didžiausių laimėjimų – „Buenos Días, Argentina“, kurią jis 1978 m. atliko kartu su Vokietijos futbolo rinktine.

DiskografijaKeisti

  • Portrait in Musik 1. Folge (1965)
  • Siebzehn Jahr, blondes Haar (1965)
  • Francoise und Udo (1966)
  • Portrait in Musik 2. Folge (1967)
  • Was ich Dir sagen will (1967)
  • Udo (1968)
  • Mein Lied für Dich (1968)
  • Udo Live (1969)
  • Udo '70 (1969)
  • Udo '71 (1970)
  • Zeig mir den Platz an der Sonne (1971)
  • Helden, Helden (Musical) (1972)
  • Ich bin wieder da (1972)
  • Udo heute (1974)
  • Meine Lieder (1975)
  • Udo '75 (Ein neuer Morgen) (1975)
  • Meine Lieder 2 (1976)
  • Meine Lieder '77 (1977)
  • Buenos Días Argentina (Football World-Championship) (1978)
  • Udo '80 (1979)
  • Udo 1957–60 (1980)
  • Nur ein Lächeln (1980)
  • Leave a little love (1981)
  • Willkommen in meinem Leben (1981)
  • Silberstreifen (1982)
  • Traumtänzer (1983)
  • Hautnah (1984)
  • Treibjagd (1985)
  • Deinetwegen (1986)
  • Das Live-Konzert '87 (1987)
  • Das blaue Album (1988)
  • Ohne Maske (1989)
  • Sempre Roma (Football World-Championship) (1990)
  • Das Traumschiff (Soundtrack) (1990)
  • Open air Symphony (1992)
  • Geradeaus (1992)
  • Cafe Größenwahn (1993)
  • 140 Tage Cafe Größenwahn Tour 94/95 (1994)
  • Zärtlicher Chaot (1995)
  • Gestern-Heute-Morgen (1996)
  • Ich werde da sein (1999)
  • Mit 66 Jahren (Was wichtig ist) (2000)
  • Es lebe das Laster (2002)
  • Es werde Licht (2003)
  • Jetzt oder nie (2005)
  • Einfach ich (2008)
  • Einfach ich Live (2009)
  • Der ganz normale Wahnsinn (2011)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  France Gall
„Poupée de cire, poupée de son“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtojas

1966
Po to:
  Sandie Shaw
„Puppet on a String“
Prieš tai:
Carmela Corren
„Vielleicht geschieht ein Wunder“
 
Austrijos atstovas Eurovizijoje

1964, 1965, 1966
Po to:
Peter Horton
„Warum es hunderttausend Sterne gibt“