Turisas

Turisas koncertuoja Jalometalli festivalyje 2008 m.
Biografija
KilmėSuomija Hemenlina, Suomija
ŽanraiFolklorinis metalas, vikingų metalas, simfoninis power metalas
Aktyvumo metai1997–dabar
Įrašų kompanijaCentury Media Records
Svetainėwww.turisas.com
Nariai
Mathias Nygård
Jussi Wickström
Tude Lehtonen
Jukka-Pekka Miettinen
Olli Vänskä
Robert Engstrand
Buvę nariai
Žiūrėti ankstesnių narių skiltį

Turisas – suomių folklorinio metalo grupė, susikūrusi Hemenlinoje, Suomijoje. Grupę 1997 m. įkūrė Mathias Nygård ir Jussi Wickström, ją pavadino suomių mitologijos karo dievo Turiso vardu.

Turisas atlieka folklorinį metalą, savo muzikoje sujungia power metal, simfoninį metalą ir šiurkštų vokalą. Turisas garsėja savo elektrinio smuiko solo, o ne tradiciniu gitaros solo. Albumo pavadinimas „Battle Metal“ įtakojo naujo „battle metal“ termino atsiradimą, kuris apibūdinamas kaip Turiso žanras (dažniausiai naudojamas „Metal Hammer“ žurnalo ir jo skaitytojų), bet dar nebuvo pripažintas kanonine metalo atšaka.

Olli Vänskä, grojantis smuiku. Suomių metalo paroda, 2008 m.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Battle Metal (2004)
  • The Varangian Way (2007)
  • Stand Up and Fight (2011)
  • Turisas2013 (2013)

SinglaiKeisti

  • „To Holmgard and Beyond“ (2007)
  • „Rasputin“ (2007)
  • „Supernaut“ (2010)
  • „Stand Up and Fight“ (2010)
  • „For Your Own Good“ (2013)

DVDKeisti

  • A Finnish Summer With Turisas (2008)

VideografijaKeisti

Video Albumas Trukmė Metai Autorių teisė
Battle Metal Battle Metal 4:23 2008 Century Media Records
Rasputin The Varangian Way 3:56 2007 Century Media Records
Stand Up And Fight Stand Up And Fight 5:28 2011 Century Media Records

Grupės nariaiKeisti

Dabartiniai nariaiKeisti

  • Mathias „Warlord“ Nygård – vokalas, mušamieji (nuo 1997)
  • Jussi Wickström – gitara (nuo 1997)
  • Jukka-Pekka Miettinen – bosinė gitara (nuo 2011)
  • Tuomas „Tude“ Lehtonen – mušamieji (nuo 1997)
  • Olli Vänskä – smuikas (nuo 2007)
  • Robert Engstrand – klavišiniai (nuo 2011)

Ankstesni nariaiKeisti

  • Janne Mäkinen – akordionas (2007–2008)
  • Antti Ventola – klavišiniai (1997–2007)
  • Georg Laakso – gitara (1999–2006)
  • Ari Kärkkäinen – gitara (1997–1999)
  • Sami Aarnio – bosinė gitara
  • Tino Ahola – bosinė gitara
  • Mikko Törmikoski – bosinė gitara (iki 2004)
  • Hannes „Hanu“ Horma – bosinė gitara (2007–2011)
  • Netta Skog – akordionas (2007–2011)

NuorodosKeisti