Triana Park

Triana Park

Triana Park 2009 m.
Biografija
Dar žinomaTriānas Parks
KilmėRyga, Latvijos vėliava Latvija
ŽanraiElectronic, poprokas, fank rokas
Aktyvumo metai2008–dabar
Įrašų kompanijaKrap Records
Svetainėtrianapark.com
Nariai
Agnese Rakovska
Artūrs Strautiņš
Edgars Viļums
Kristaps Ērglis
Buvę nariai
Aivars Rakovskis
Renārs Lazda

Triana Park (latv. Triānas Parks) yra Latvijos elektroninės muzikos grupė.

IstorijaKeisti

Triana Park susikūrė 2008 metais. Tais pačiais metais debiutavo Latvijos „Eurovizijos“ atrankoje „Eirodziesma“. Joje pasirodę su daina „Bye Bye“ sėkmingai įveikė pusfinalio etapą, o finale tarp dešimties dalyvių užėmė 4 vietą.[1] 2009-ųjų „Eirodziesma“ atrankoje su daina „Call Me Any Time You Need A Problem“ finale liko ketvirti.[2] 2010 m. latvių atrankoje su kūriniu „Lullaby For My Dreammate“ užėmė 6 vietą. Tais pačiais metais grupė išleido debiutinį studijinį albumą „EnterTainment“, į kurį įtraukti „Eirodziesma“ dalyvavę kūriniai „Bye Bye“, „Call Me Any Time You Need A Problem“ ir „Lullaby For My Dreammate“ bei singlas „Karuselis“. 2011 metais, ketvirtą kartą, dalyvavo „Eirodziesma“ atrankoje, kur pasirodė su daina „Upside Down“. Nors grupė įveikė pusfinalį (užėmė 4 vietą) ir pateko į finalą, tačiau vėliau pasitraukė dėl vokalistės ligos. 2012 m. nacionalinės atrankos finale su „Stars Are My Family“ liko priešpaskutinėje – devintoje vietoje.

2014 m. rugpjūčio 29 d. grupė išleidimo mini albumą „Triana Park“. Į jį įtrauktos dainos „Iron Blue“, „The Best“ ir „Sons and Daughters“.

2017 metais su daina „Line“ nugalėjo nacionalinėje atrankoje „Supernova“, ir tapo šalies atstovais į 2017 m. „Eurovizijos“ dainų konkursą Kijeve.[3][4]

NariaiKeisti

 
Vokalistė Agnese Rakovska

Dabartiniai nariaiKeisti

  • Agnese Rakovska – vokalas
  • Artūrs Strautiņš – gitara
  • Edgars Viļums – būgnai
  • Kristaps Ērglis – bosinė gitara

Buvę nariaiKeisti

  • Aivars Rakovskis
  • Renārs Lazda

DiskografijaKeisti

  • 2010: EnterTainment
  • 2014: Triana Park (EP)

ŠaltiniaiKeisti

  1. „LATVIAN NATIONAL FINAL 2008“ (anglų k.). 
  2. „LATVIAN NATIONAL FINAL 2009“ (anglų k.). 
  3. Herbert, Emily (2017-02-26). „Latvia: Triana Park to Kyiv“. eurovoix.com. Eurovoix. 
  4. Kodis, Miroslavs (2017-02-27). „Miroslavs Kodis: «Triānas parka» uzvara «Supernovā» izraisījusi sajūsmas vilni“ (latvių k.). LSM.lv. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Justs
„Heartbeat“
 
Latvijos atstovai Eurovizijoje

2017
Po to:
'