Tonicha
Biografija
Pilnas vardasAntónia de Jesus Montes Tonicha Viegas
Gimė1946 m. kovo 8 d. (75 metai)
Beža, Portugalijos vėliava Portugalija
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1963–dabar
Įrašų kompanijaUniversal

Antónia de Jesus Montes Tonicha Viegas, žinoma kaip Tonicha (g. 1946 m. kovo 8 d. Beža) yra Portugalijos pop ir liaudies dainų atlikėja.

Muzikinę karjerą pradėjo septintojo dešimtmečio viduryje, išleidusi kalėdinių dainų albumą. Po pergalės konkurse Festival da Canção, atlikėja išrinkta dalyvauti 1971 m. Eurovizijos dainų konkurse, vykusiame Dubline. Su daina „Menina do alto da serra“ Tonicha užėmė devintą vietą.

DiskografijaKeisti

  • 1973 – Folclore
  • 1974 – As duas faces de Tonicha
  • 1975 – Canções de Abril
  • 1976 – Cantigas populares
  • 1977 – Cantigas duma terra à beira mar
  • 1980 – Ela por ela
  • 1985 – A Arte e a Música de Tonicha
  • 1993 – Regresso
  • 1995 – Canções d’aquém e d’além Tejo
  • 1997 – Mulher
  • 2004 – Antologia 1971–1977
  • 2007 – Antologia 77/97
  • 2008 – Cantos da Vida

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Simone de Oliveira
„Desfolhada portuguesa“
 
Portugalijos atstovė Eurovizijoje

1971
Po to:
Carlos Mendes
„A festa da vida“