Tijana Dapčevič
maked. Тијана Дапчевиќ

Tijana 2014 m.
Biografija
Gimė1976 m. vasario 3 d. (44 metai)
Skopjė, Makedonijos Socialistinė Respublika, Jugoslavija
KilmėŠiaurės Makedonijos vėliava Šiaurės Makedonija
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1996–dabar
Svetainėtijanadapcevic.info

Tijana Dapčevič (maked. Тијана Тодевска Дапчевиќ, serb. Тијана Дапчевић, g. 1976 m. vasario 3 d. Skopjėje), taip pat žinoma kaip tiesiog Tijana  – žinoma Makedonijos pop dainininkė. Laisvai kalba makedonų, serbų, anglų ir italų kalbomis.

BiografijaKeisti

Tijana gimė Skopjėje makedono Velko Todevski ir serbės Branka šeimoje. Turi jaunesnę seserį Tamara, taip pat dainininkė. Ištekėjusi už Serbijos verslininko Milan Dapčevič.

KarjeraKeisti

2002 metais laimėjo „Sunčane skale“ festivalį Herceg Novyje. Ji taip pat laimėjo pirmąją vietą 2006 m. konkurse „Serbian Radio Festival-Feras“ su daina „Julijana“.

2006 metais Tijana dalyvavo Serbijos atrankoje Evropesma 2006 su daina Greh, tačiau užėmė aštuntą vietą su 27 taškais. Daina Greh įtraukta į albumą Žuta minuta, kuris buvo išleistas 2007 metų vasarą.

2008 m. Tijana buvo Eurovizijos dalyvės Tamaros Todevskos pritariančioji vokalistė.

Eurovizijos dainų konkursas 2014Keisti

2013 m. rugpjūčio 28 d. Makedonijos radijas ir televizija pasirinko Tijaną atstovauti Makedonijai 2014 m. Eurovizijos dainų konkurse Danijoje.[1] Dapčevič dalyvavo gegužės 8 d. vykusiame antrajame pusfinalyje su daina To the Sky .[2]

DiskografijaKeisti

  • Kao da.. (2000 m.)
  • Negativ (2002 m.)
  • Zemlja mojih snova (2004 m.)
  • Žuta minuta (2007 m.)
  • Muzika (2010 m.)

IšnašosKeisti

  1. „FYR Macedonia: Tijana Dapcevic selected for Eurovision 2014“ (anglų k.). esctoday.com. 2013-08-28. 
  2. „F.Y.R. Macedonia: Tijana goes to the sky“ (anglų k.). eurovision.tv. 2014-02-22. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Esma ir Lozano
„Pred da se razdeni“
 
Makedonijos atstovė Eurovizijoje

2014
Po to:
Daniel Kajmakoski
„Autumn Leaves“