The Louvin Brothers

The Louvin Brothers
KilmėHenagaras, Alabama, JAV
ŽanraiKantri, gospelas
Aktyvumo metai1940 m. liepos 4 d. – 1963 m. rugpjūčio 18 d.
Įrašų kompanijaCapitol
Svetainėcharlielouvin.net
Buvę nariai
Ira Louvin
Charlie Louvin

The Louvin Brothers buvo amerikiečių kantri ir gospelo duetas, sudarytas iš brolių Charlie bei Ira Louvin. Ira grojo mandolina bei dainavo tenoro tembru, o Charlie grojo gitara bei pritarė žemesniu vokaliniu tembru.

Broliai kartu koncertuoti pradėjo 1940 m. ir sulaukė didelio pasisekimo dvidešimto amžiaus šeštojo dešimtmečio gale bei septintojo dešimtmečio pradžioje. 1963 m. grupė išsiskyrė, kadangi Charlie nebegalėjo pakelti Ira priklausomybės alkoholiui bei nerūpestingo elgesio.[1] Ira žuvo autoavarijoje 1965 m.[2], o Charlie 2011 m. mirė nuo kasos vėžio[3]. Abu broliai 2001 m. buvo įtraukti į kantri muzikos šlovės muziejų.[4]

Diskografija

redaguoti
  • The Louvin Brothers (1956)
  • Tragic Songs of Life (1956)
  • Nearer My God to Thee (1957)
  • Ira and Charlie (1958)
  • The Family Who Prays (1958)
  • Country Love Ballads (1958)
  • Satan Is Real (1959)
  • My Baby's Gone (1960)
  • A Tribute to the Delmore Brothers (1960)
  • Encore (1961)
  • Christmas with the Louvin Brothers (1961)
  • The Weapon of Prayer (1962)
  • Keep Your Eyes on Jesus (1963)
  • The Louvin Brothers Sing and Play Their Current Hits (1964)
  • Thank God for My Christian Home (1965)
  • Ira and Charles (1966)
  • Two Different Worlds (1967)
  • The Great Roy Acuff Songs (1967)
  • Country Heart and Soul (1968)
  • The Great Gospel Singing of The Louvin Brothers (1973)
  • Live at New River Ranch (1975)
  • I Don't Believe You Met My Baby (1976)
  • Songs That Tell a Story (1978)
  • Early MGM Recordings (1990)
  • Close Harmony (1992)
  • Greatest Hits (1995)
  • When I Stop Dreaming: The Best of the Louvin Brothers (1995)
  • The Essential Louvin Brothers 1955–1964: My Baby's Gone (2006)

Išnašos

redaguoti
  1. Robert Dimery; Michael Lydon (March 23, 2010). 1001 Albums You Must Hear Before You Die: Revised and Updated Edition. Universe. p. 26. ISBN 978-0-7893-2074-2.
  2. Strauss, Neil (November 28, 1996). „The Pop Life“. New York Times. Nuoroda tikrinta January 22, 2010.
  3. Blau, Max (2011-01-26). „Charlie Louvin: 1927-2011“. PasteMagazine.com. Decatur, Georgia: Paste Media Group. Suarchyvuotas originalas 2011-01-28. Nuoroda tikrinta 2011-01-26.
  4. Country Music Hall of Fame entry for The Louvin Brothers. Archyvuota kopija January 30, 2011, iš Wayback Machine projekto. Nuoroda tikrinta January 21, 2010.

Nuorodos

redaguoti