Supertramp

Supertramp

„Supertramp“ nariai 1971 m.
Biografija
KilmėLondonas, Jungtinė Karalystė
Žanrairokas · art rokas · progresyvusis rokas
Aktyvumo metai1969–1988
1996–2002
2010–2011
2015
Įrašų kompanijaA&M · Oxygen · EMI · Super Cab · Chrysalis
Svetainėsupertramp.com
Buvę nariai
Bob Siebenberg
John Helliwell
Mark Hart
Carl Verheyen
Cliff Hug
Lee Thornburg
Jesse Siebenberg
Gabe Dixon
Cassie Miller

„Supertramp“ (1969–1970 m. buvo žinoma kaip „Daddy“) – buvo britų roko grupė, suformuota 1969 m. Londone. Pradžioje grupė kūrė progresyviojo roko muziką, tačiau vėliau ėmėsi kombinuoti tradicinį roko, pop ir artroko elementus savo kūryboje.

Grupės dainas atskirai rašė jos įkūrėjai Roger Hodgson ir Rick Davies, muzikoje neretai naudoti „Wurlitzer“ elektrinis pianinas ir saksofonas. Dėl aštuntojo dešimtmečio viduryje sulauktos komercinės sėkmės, atsisakė progresyviosios muzikos, kuri buvo būdinga ankstesnėje grupės kūryboje, pradėjo skirti daugiau dėmesio popmuzikos elementams, o didžiausią pardavimų viršūnę pasiekė 1979 m. su albumu „Breakfast in America“, kurio kopijų parduota daugiau kaip 20 mln.[1]

Didžiausio dėmesio ir populiarumo „Supertramp“ sulaukė Šiaurės Amerikoje, Europoje, Pietų Afrikoje ir Australazijoje, o aukščiausi pardavimų skaičiai iškilo Kanadoje, kur grupė turėjo du deimantiniais (dešimt kartų platininiais) pripažintus albumus – „Crime of the Century “ ir „Breakfast in America“. Nuo tada, kai 1983 m. grupę paliko Roger Hodgson, lyderio poziciją perėmė Rick Davies.

DiskografijaKeisti

  • Supertramp (1970)
  • Indelibly Stamped (1971)
  • Crime of the Century (1974)
  • Crisis? What Crisis? (1975)
  • Even in the Quietest Moments... (1977)
  • Breakfast in America (1979)
  • ...Famous Last Words... (1982)
  • Brother Where You Bound (1985)
  • Free as a Bird (1987)
  • Some Things Never Change (1997)
  • Slow Motion (2002)

ŠaltiniaiKeisti

  1. Doran, John. Supertramp: Breakfast in America review. BBC. 2010 m. spalio 29 d.