Atverti pagrindinį meniu
Stefania Casini
Stefania Casini.jpg
Tikras vardas Stefania Casini
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Gimė 1948 m. rugsėjo 4 d. (71 metai)
Vila di Kjavena, Italija
Žymesni vaidmenys
Sara
„Suspiria“ (1977 m.)
Apdovanojimai
David di Donatello nominacija (1984 m.)

Stefania Casini (g. 1948 m. rugsėjo 4 d. Vila di Kjavenoje) – italų aktorė, scenaristė, prodiuserė ir režisierė.

Baigusi architektūros studijas, ji vėliau susidomėjo aktoryste ir nuo 1970 m. sukūrė beveik 50 vaidmenų kine ir televizijoje pas tokius režisierius kaip Bernardo Bertolucci, Peter Greenaway ir Dario Argento. 1970-ųjų pabaigoje nuvykusi į JAV, Casini apsisprendė tapti režisiere. 1978 m. jos filmas „Lontano da dove“ buvo demonstruotas Venecijos kino festivalyje, tačiau daugiausia ji pasižymėjo kurdama dokumentines juostas.

1978 m. ji kartu su Beppe Grillo ir Maria Giovanna Elmi vedė populiarų Sanremo muzikos festivalį.

ApdovanojimaiKeisti

FilmografijaKeisti

VaidmenysKeisti

  • 2014 Maicol Jecson
  • 2003 Incantesimo 6 (TV serialas)
  • 1996 Donna (TV mini serialas)
  • 1992 Maledetto il giorno che t'ho incontrato
  • 1987 The Belly of an Architect
  • 1985 Clémence Aletti (TV serialas)
  • 1983 Lontano da dove
  • 1982 Mora
  • 1982 De bien étranges affaires (TV serialas)
  • 1981 Illa - Punto di osservazione (TV mini serialas)
  • 1981 Habibi, amor mío
  • 1980 Il giovane dottor Freud (TV mini serialas)
  • 1980 Parano
  • 1980 Cocktail Molotov
  • 1979 Ammazzare il tempo
  • 1979 Dedicato al mare Egeo
  • 1978 Bloodstained Shadow
  • 1978 Sam et Sally (TV serialas)
  • 1978 How to Lose a Wife and Find a Lover
  • 1978 Bye Bye Monkey
  • 1977 L'inseguitore (TV mini serialas)
  • 1977 È stato così (TV filmas)
  • 1977 Gli occhi del drago (TV mini serialas)
  • 1977 Maschio latino cercasi
  • 1977 Suspiria
  • 1977 Bad
  • 1976 Come ti rapisco il pupo
  • 1976 Luna di miele in tre
  • 1976 1900
  • 1976 I prosseneti
  • 1976 Geometra Primetti selvaggiamente Osvaldo
  • 1975 Non si scrive sui muri a Milano
  • 1975 The Climber
  • 1975 The Big Delirium
  • 1975 The Golden Mass
  • 1974 The Cousin
  • 1974 Emergency Squad
  • 1974 Kraujas Drakulai
  • 1973 Un modo di essere donna
  • 1973 La scuola delle mogli (TV filmas)
  • 1973 E.S.P. (TV mini serialas)
  • 1973 Trevico-Torino (viaggio nel Fiat-Nam)
  • 1972 For Love One Dies
  • 1972 Nessuno deve sapere (TV mini serialas)
  • 1971 Il crogiuolo (TV mini serialas)
  • 1970 A Pocket full of Chestnuts
  • 1970 Re Cervo (TV mini serialas)

Scenarijaus autorėKeisti

  • 2014 Bota
  • 2006 Chiudi gli occhi e vedrai (trumpametražis)
  • 2005 To Be 20 Years Old in Sofia (dokumentinis)
  • 1996 Un paradiso di bugie
  • 1988 Cuore in gola (TV filmas)
  • 1988 Fun Jump (TV filmas)
  • 1988 I cavalieri del Cross (TV filmas)
  • 1988 Roller Wings (TV filmas)
  • 1988 Scheggia di vento (TV filmas)
  • 1988 Vincere per vincere (TV filmas)
  • 1983 Lontano da dove

RežisierėKeisti

  • 2012 Madein Albania (dokumentinis)
  • 2010 Schiaffo alla mafia (dokumentinis)
  • 2006 Chiudi gli occhi e vedrai (trumpametražis)
  • 2005 To Be 20 Years Old in Sofia (dokumentinis)
  • 1996 Un paradiso di bugie
  • 1988 Cuore in gola (TV filmas)
  • 1988 Fun Jump (TV filmas)
  • 1988 I cavalieri del Cross (TV filmas)
  • 1988 Roller Wings (TV filmas)
  • 1988 Scheggia di vento (TV filmas)
  • 1988 Vincere per vincere (TV filmas)
  • 1983 Lontano da dove

ProdiuserėKeisti

  • 2015 Nessuno siamo perfetti (dokumentinis)
  • 2012 Madein Albania (dokumentinis)
  • 2010 Schiaffo alla mafia (dokumentinis)
  • 2008 Un mondo cantato (trumpametražis dokumentinis)
  • 2006 Chiudi gli occhi e vedrai (trumpametražis)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka