Atverti pagrindinį meniu
Sonja Lumme 2012 m.

Sonja Lumme (g. 1961 m. spalio 6 d. Kristinestad) yra Suomijos pop muzikos dainininkė.

Atlikėjos karjera prasidėjo 8-to dešimtmečio pabaigoje, išleidus debiutinį singlą „Hi-Hat“, tačiau išgarsėjo 9-ajame dešimtmetyje, kai Sonja išleido debiutinį albumą „Anna olla vapaa“. 1985 metais Sonja Lumme atstovavo Suomijai 1985 m. „Eurovizijoje“ su daina „Eläköön elämä“.

Nuo 2008 m. yra MTV3 kanalo laidos „Ihana piha“ vedėja, o nuo 2011 m. dirba radijuje „Radio Nova“. Sonja yra ištekėjusi už aktoriaus ir operos dainininko Arne Nylanderin.

DiskografijaKeisti

  • Anna olla vapaa (JP-Musiikki, 1983)
  • Päivä ja yö (JP-Musiikki, 1984)
  • Easy Life (JP-Musiikki, 1985)
  • Sonja (Finnlevy, 1990)
  • Sonja ja Timo (Inmusic, 1998)
  • Kissanainen (Inmusic, 2003)
  • Meri ja tuuli (Inmusic, 2007)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kirka
„Hengaillaan“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

1985
Po to:
Kari Kuivalainen
„Never the End“