Solo Ansamblis

Solo Ansamblis
Biografija
KilmėLietuva Vilnius, Lietuva
ŽanraiEksperimentinė post-punk / elektronikos / sad dance
Kūrinių kalboslietuvių
Aktyvumo metai2010 - dabar
Nariai
Sergejus Ivanovas
Jonas Šarkus
Giedrius Kiela
Vytautas Leistrumas

Solo Ansamblis - šiuolaikinės elektroninės muzikos grupė iš Vilniaus, susikūrusi 2010 metais. Savo kuriamos muzikos stilių įvardija kaip sad dance[1], sujungusį sintezatorius, asmenines istorijas, elektroninę sintetiką ir gyvus instrumentus. Grupė muziką kuria išskirtinai tik lietuvių kalba[2], dainų tekstais diskutuoja daugeliu temų: nuo socialinės kritikos iki slapčiausių vienišo miesto žmogaus jausminių koridorių, iliuzijų, ilgesio, liūdesio, sapnų. Kalbą muzikantai naudoja kaip lygiavertiškai svarbią išraiškos formą, kuriančią prasmę. Ketverto pasirodymai konstruojami kaip potyris, pasižymintis garso ir vaizdo derme.

Debiutinis albumas „Roboxai” (2016) sulaukė didelės sėkmės ir pradėjo grupės kelionę po šalies ir užsienio muzikos festivalius ir renginius. Iki šiandien „Solo Ansamblis“ grojo kartu su  „Modeselektor“, „GusGus”, „She Past Away”, „Röyksopp”, „Boot & Tax“, „undertheskin“, „Super Besse“,pasirodė „Eurosonic“, „Nouvelle Prague“, „Tallinn Music Week“, „Reeperbahn“ scenose. 2019 m. grupės pasirodymą „Eurosonic“ festivalyje pastebėjo Kanados leidybinė kompanija „Artoffact Records“[3], kuri tapo naujausio albumo „Olos“ (2020 m.) leidėju.

Greta nuolatinių muzikinių ieškojimų grupės nariai dalinasi savo mėgstamais garsais #SOLODISKOTEKOSE, kuriose stoja už DJ pulto.[4]

NariaiKeisti

  • Sergejus Ivanovas – Būgnai
  • Giedrius Kiela – Gitara, bosinė gitara
  • Vytautas Leistrumas – Vokalas, Sintezatoriai, gitara, bosinė gitara
  • Jonas Šarkus - Vokalas, sintezatoriai

Muzikinė veiklaKeisti

  • 2015 m. pasirodė singlai „Įstriži žiburiai“ ir „Juoda juoda juoda juoda naktis“
  • 2016 m. pasirodė muzikinis klipas „Moteris” (760 tūkst. Youtube peržiūrų, Vilniaus kino festivalyje “Kino pavasaris” nominuotas tarp geriausių vaizdo klipų)
  • 2017 m. pasirodė singlas „1“
  • 2017 m. išleista plokštelė „RBX“
  • 2017 m. pakartotas CD „Roboxai“ leidimas
  • 2018 m. išleisti singlai „Eskalatorius į Dangų”, „Limonadas”, „Netildai“
  • 2018 m. „Lewben Art Foundation“ projektui-parodai „Kolekcionuojant hitus“ pagal menininko Alfredo Jaar fotografiją sukurtą kūrinį „Piligrimai“ grupė „Solo Ansamblis“ pristato kaip eksponatą parodoje
  • 2018 m. pasirodymai showcase festivaliuose „Tallinn MusicWeek“(Estija), „Reeperbahn Festival“ (Vokietija), „NouvellePrague“ (Čekija)
  • 2018 m. Nominacija “Geriausia elektroninės muzikos grupė” (The Music Moves Europe Talent Awards)
  • 2019 m. pasirodymas showcase festivalyje Olandijoje “ESNS - Eurosonic Noorderslag” (Eurosonic)
  • 2019 m. išleistas mini vinilas “Dansingas” kartu su specialia fotoserija bei dueto „Boot&Tax” remiksu
  • 2019 m. Spotify – 3 mln. perklausų / Youtube kanalas – 3.8 mln peržiūrų / Facebook – 12 tūkst. sekėjų / Instagram – 3 tūkst. Sekėjų
  • 2020 m. išleistas albumas „Olos“
  • 2020 m. pasirodymas festivalyje „MENT“ (Slovėnija)

DiskografijaKeisti

  • Olos (2020)
  • Dansingas 7'' SP (2019)
  • RBX LP (2017)
  • Roboxai (2016)

Singlai:Keisti

  • Baloje (2020)
  • Dansingas (2019)
  • Eskalatorius Į Dangų (2018)
  • Limonadas (2018)
  • Netildai (2017)
  • 1 (2017)
  • Moteris (2016)
  • Įstriži Žiburiai (2015)
  • Juoda juoda juoda juoda naktis (2015)

Apdovanojimai ir nominacijosKeisti

Music Moves Europe Talent Awards 2019, nominacija geriausia elektroninės muzikos grupė[6];

M.A.M.A. 2016, apdovanojimas „Metų alternatyva“, nominacijos: Metų albumas, Metų proveržis, Metų klausomiausia daina (Moteris).

NuorodosKeisti

IšnašosKeisti

  1. Kunčinas, Domininkas. „Solo Ansamblio“ akrostichas ir dansingas https://www.mic.lt/lt/ivykiai/2019/03/20/solo-ansamblio-akrostichas-ir-dansingas/ 2019 m. kovo 20 d.
  2. Elektroninę muziką kuriantys aktoriai lietuviškai dainuoti pasirinko sąmoningai https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lrt/15/133646/elektronine-muzika-kuriantys-aktoriai-lietuviskai-dainuoti-pasirinko-samoningai 2016 m. balandžio 18 d.
  3. Solo Ansamblis ir “Artoffact Records” iš Kanados pristatys naują albumą „Olos“ https://www.ore.lt/2019/11/solo-ansamblis-kartu-su-kanados-leiblu-pristatys-nauja-albuma-olos 2019 m. lapkričio 28 d.
  4. Solo Diskoteka ll Peronas https://www.vilniuje.info/afisha/3093/solo-diskoteka-ll-peronas Archyvuota kopija 2019-12-13 iš Wayback Machine projekto.
  5. „Solo Ansamblis“ https://lithuanianculture.lt/lietuvos-kulturos-gidas/2018/07/10/solo-ansamblis/
  6. Meet the nominees for the Music Moves Europe Talent Awards https://musicmoveseuropetalentawards.eu/newsitems/meet-the-nominees-for-the-music-moves-europe-talent-awards/ Archyvuota kopija 2019-12-13 iš Wayback Machine projekto. 2018 m. rugsėjo 21 d.