Atverti pagrindinį meniu
Solange Berry

Solange Berry 1958 m.
Biografija
Pilnas vardasSolange Berry
Gimė1932 m. lapkričio 23 d. (86 metai)
Šarlerua, Belgijos vėliava Belgija

Solange Berry (g. 1932 m. lapkričio 23 d. Šarlerua) yra Belgijos dainininkė.

Savo muzikinę karjerą pradėjo 1955 metais, išleidusi debiutinį albumą „Chanson pour tous“.

1958 metais dainininkė atstovavo Liuksemburgui 1958 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse su daina „Un grand amour“ (liet. Didelė meilė), tačiau gavusi vos 1 tašką iš Šveicarijos, tais metais atlikėja pelnė 9 vietą.

1960 m. Solange Berry dalyvavo Belgijos nacionalinėje atrankoje į didžiąją „Euroviziją“, tačiau pergalės ten nepelnė ir dar kartą į konkursą neišvažiavo.

DiskografijaKeisti

  • 1955: Chanson pour tous
  • 1956: Que sera, sera
  • 1957: Les mirettes
  • 1959: Sous Les Toits De Paris
  • 1967: Maintenant, quand vient le printemps

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Danièle Dupré
„Amours mortes (tant de peine)“
 
Liuksemburgo atstovė Eurovizijoje

1958
Po to:
Camillo Felgen
„So laang we's du do bast“