Atverti pagrindinį meniu

Simone de Oliveira

portugalų dainininkė, aktorė ir TV laidų vedėja
Simona de Oliveira 1965 m.

Simona de Oliveira (portug. Simone de Macedo e Oliveira, g. 1938 m. vasario 11 d. Lisabonoje) – portugalų dainininkė, aktorė ir TV laidų vedėja.

Karjerą pradėjo 1958 metais ir netrukus tapo viena iš populiariausių dainininkių šalyje. 1965 metais atstovavo Portugalijai Eurovizijos dainų konkurse su daina „Sol de inverno“ (užėmė 13 vietą) ir 1969 metais su daina „Desfolhada Portuguesa“.

DiskografijaKeisti

  • 1968 – A Voz E Os Êxitos
  • 1978 – Simone
  • 1981 – Antologia da Música Portuguesa
  • 1981 – Ao Vivo No Hotel Altis
  • 1981 – Simone
  • 1984 – Simone – Mulher, Guitarra
  • 1992 – Algumas Canções do Meu Caminho
  • 1997 – Simone Me Confesso
  • 2004 – Intimidades
  • 2008 – Perfil

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
António Calvário
„Oração“
 
Portugalijos atstovė Eurovizijoje

1965
Po to:
Madalena Iglésias
„Ele e ela“
Prieš tai:
Carlos Mendes
„Verão“
 
Portugalijos atstovė Eurovizijoje

1969
Po to:
Tonicha
„Menina do alto da serra“