Shania Twain

Twain 2020 m.
Biografija
Pilnas vardasEilleen Regina Edwards
Gimė1965 m. rugpjūčio 28 d. (58 metai)
Vindzoras, Ontarijas, Kanada
KilmėTiminsas, Ontarijas, Kanada
ŽanraiKantri, pop, poprokas
VeiklaDainininkė, dainų autorė
InstrumentaiVokalas, gitara
Aktyvumo metai1983–dabar
Įrašų kompanijaMercury, Republic, Epic Records
Svetainėshaniatwain.com

Shania Twain (g. 1965 m. rugpjūčio 28 d., gimtasis vardas Eilleen Regina Edwards) – kanadiečių dainininkė ir dainų autorė. Twain yra pardavusi per 100 milijonų įrašų ir yra visų laikų geriausiai parduodama kantri atlikėja, bei viena geriausiai parduodamų visų laikų atlikėjų.[1] 2023 m. duomenimis, atlikėja yra išleidusi šešis studijinius albumus, iš kurių naujausiasis, „Queen of Me“, išleistas 2023 m. vasarį.[2]

Asmeninis gyvenimas

redaguoti

Shania ištekėjo už muzikos prodiuserio Robert John 1993 m. gruodžio 28 d. Pora turi sūnų, kuris gimė 2001 m. rugpjūčio 12 d. Shania Twain su šeima šiuo metu gyvena Šveicarijoje ir Naujojoje Zelandijoje, kur turi du namus.

Diskografija

redaguoti
  • Shania Twain (1993)
  • The Woman in Me (1995)
  • Come On Over (1997)
  • Up! (2002)
  • Now (2017)
  • Queen of Me (2023)

Išnašos

redaguoti
  1. Martin, Annie (April 14, 2017). „Shania Twain joins 'The Voice' as key adviser“. United Press International. Suarchyvuota iš originalo August 18, 2017. Nuoroda tikrinta August 18, 2017.
  2. „Shania Twain Gets the Dance Floor Going With New Single 'Giddy Up!'“. Rolling Stone. January 5, 2023. Nuoroda tikrinta January 5, 2023.

Nuorodos

redaguoti