Atverti pagrindinį meniu
Serafín Zubiri

Serafín Zubiri (tikrasis vardas – Serafín Lizoain Vidondo; g. 1964 m. balandžio 20 d. Pamplonoje, ​​Ispanijoje) – ispanų dainininkas, kompozitorius ir pianistas.

BiografijaKeisti

Zubiri yra aklas dainininkas ir pianistas, du kartus atstovavo Ispanijai „Eurovizijos“ dainų konkurse. Iki 1987 m. buvo grupės Equus vokalistas. 1992 metais jis įrašė ispanų garso takelį „Disney“ kino filmui „Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast). Tais pačiais metais jis dalyvavo 1992 m. Eurovizijoje su balade „Todo esto es la música“. 2000 metais jis laimėjo Eurocanción 2000 konkursą, kurį organizavo TVE ir atstovavo Ispanijai 2000 m. Eurovizijoje, vykusioje Stokholme, su daina „Colgado de un sueño“.

DiskografijaKeisti

  • 1987: Inténtalo
  • 1988: Pedaleando
  • 1991: Detrás del viento
  • 1992: Te veo con el corazón
  • 1995: Un hombre nuevo
  • 2000: Colgado de un sueño
  • 2008: Colgado de un sueño (re-release for Argentina)
  • 2010: Sigo aquí
  • 2012: X una causa justa

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Sergio Dalma
„Bailar pegados“
 
Ispanijos atstovas Eurovizijoje

1992
Po to:
Eva Santamaría
„Hombres“
Prieš tai:
Lydia
„No quiero escuchar“
 
Ispanijos atstovas Eurovizijoje

2000
Po to:
David Civera
„Dile que la quiero“