Atverti pagrindinį meniu

Selma Björnsdóttir

islandų dainininkė
Selma Björnsdóttir

Selma 2010 m.
Biografija
Pilnas vardasSelma Björnsdóttir
Gimė1974 m. birželio 13 d. (45 metai)
Reikjavikas, Islandijos vėliava Islandija
Žanraipop, soul
Aktyvumo metai1999–dabar

Selma Björnsdóttir, taip pat žinoma kaip Selma (g. 1974 m. birželio 13 d. Reikjavike) – islandų dainininkė.

Selma Eurovizijos dainų konkurse Islandijai atstovavo du kartus – 1999 ir 2005 metais. 1999 m. Eurovizijos konkurse, vykusiame Jeruzalėje, charizmatiškoji atlikėja ir daina „All Out of Luck“ sužavėjo žiūrovus ir Islandija, surinkusi 146 taškus, nusileido tik tų metų nugalėtojai švedei Charlotte Nilsson. Lietuva tais metais Selmai skyrė 8 taškus.

2005 m. Selma dar kartą atstovavo Islandijai su daina „If I Had Your Love“, bet atstovė pusfinalyje užėmė 16 vietą ir į finalą nepateko.

DiskografijaKeisti

  • I am (1999)
  • Life won’t wait (2000)
  • Sögur af Sviðinu (2002)
  • Sögur af Konum (2006)
  • Alla leið til Texas (2010)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Paul Oscar
„Minn hinsti dans“
 
Islandijos atstovė Eurovizijoje

1999
Po to:
August & Telma
„Tell Me!“


Prieš tai:
Jónsi
„Heaven“
 
Islandijos atstovė Eurovizijoje

2005
Po to:
Silvía Night
„Congratulations“