Sandra Milo

Sandra Milo
Sandra Milo, sem data.tif
Tikras vardas Salvatrice Elena Greco
Gimė 1933 m. kovo 11 d. (89 metai)
Tunisas, Tunisas
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Sutuoktinis Ottavio De Lollis
Cesare Rodighiero
Vaikai 3
Aktyvumo metai 1955–
Žymesni vaidmenys
Karla
„8½“ (1963 m.)

Sandra Milo (tikrasis vardas – Salvatrice Elena Greco; g. 1933 m. kovo 11 d.) – italų kino aktorė.

Pirmosios sėkmės sulaukė Roberto Rossellini filmuose „Il generale Della Rovere“ (1959 m.) bei „Vanina Vanini“ (1961 m.), o žymiausi jos vaidmenys buvo Federico Fellini juostose „8½“ (1963 m.) ir „Giulietta degli spiriti“ (1965 m.)

1968 m. Sandra ištekėjo ir pasitraukė iš kino, į kurį grįžo 1979 m. Vėliau daug dirbo televizijoje, vedė įvairius pramoginius šou, taip pat programas vaikams. Įrašė keletą dainų.

Adua e le compagne Sandra Milo (cropped).png
Adua e le compagne 04.png

FilmografijaKeisti

  • Lo scapolo (1955)
  • Eliana e gli uomini (1956)
  • Mio figlio Nerone (1956)
  • Moglie e buoi (1956)
  • Le avventure di Arsenio Lupin (1957)
  • La donna che venne dal mare (1957)
  • Lo specchio a due facce (1958)
  • Totò nella luna (1958)
  • Erode il grande (1959)
  • Vite perdute (1959)
  • Appuntamento con il delitto (1959)
  • Furore di vivere (1959)
  • Il generale Della Rovere (1959)
  • La jument verte (1959)
  • Asfalto che scotta (1960)
  • Adua e le compagne (1960)
  • Gli scontenti (1961)
  • Fantasmi a Roma (1961)
  • Vanina Vanini (1961)
  • Trumpiausia diena (1962)
  • 8½ (1963)
  • Chi vuol dormire nel mio letto? (1963)
  • La visita (1963)
  • Frenesia dell'estate (1963)
  • Le voci bianche (1964)
  • Il generale (1964)
  • Ho una moglie pazza, pazza, pazza (1964)
  • ...poi ti sposerò (1964)
  • Le belle famiglie (1964)
  • Una donna dolce dolce (1964)
  • Giulietta degli spiriti (1965)
  • Savaitgalis itališkai (1965)
  • Come imparai ad amare le donne (1966)
  • La notte pazza del conigliaccio (1967)
  • Per amore... per magia... (1967)
  • Bang Bang Kid (1967)
  • T'ammazzo!... Raccomandati a Dio (1968)
  • Riavanti... Marsch! (1979)
  • Tesoromio (1979)
  • Doppio sogno dei Sigg. X (1980)
  • Grog (1982)
  • "FF.SS." - Cioè: "...che mi hai portato a fare sopra a Posillipo se non mi vuoi più bene?" (1983)
  • Cenerentola '80 (1984)
  • Camerieri (1995)
  • Il cuore altrove (2003)
  • La perfezionista (2007)
  • Nel cuore di una diva (2007)
  • Chi nasce tondo... (2008)
  • Sleepless (2009)
  • Impotenti esistenziali (2009)
  • W Zappatore (2009)
  • Happy Family (2010)
  • Baci salati (2012)
  • Impepata di nozze - Sposarsi al sud è tutta un'altra storia... (2012)
  • Una notte agli studios (2013)
  • Ballando il silenzio (2013)
  • Con tutto l'amore che ho (2014)
  • Camminando nel cielo (2015)
  • Prima di lunedì (2016)
  • Salvatrice (2017)
  • Felicissime condoglianze (2017)
  • A casa tutti bene (2018)
  • Un nemico che ti vuole bene (2018)
  • Nemici (2020)

ApdovanojimaiKeisti

NuorodosKeisti