Atverti pagrindinį meniu
Salomé 1969 m. Eurovizijoje

Salomé (tikrasis vardas – Maria Rosa Marco Poquet; g. 1939 m. birželio 21 d.) yra ispanų dainininkė.

1969 metais Madride vykusiame Eurovizijos dainų konkurse atliko autorių Maria José de Cerato ir Aniano Alcalde dainą „Vivo cantando“. Kūrinys (kartu su Nyderlandų, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos dainomis) pasidalino pirmą vietą tais metais.

Daina „Vivo cantando“ įrašyta aštuoniomis kalbomis (ispanų, katalonų, baskų, prancūzų, vokiečių, italų, anglų, serbų-kroatų).

DiskografijaKeisti

  • 1963: Quizás
  • 1966: Libre
  • 1969: Vivo cantando
  • 1971: Esperare
  • 1973: Mi madre
  • 1977: Benvingut
  • 1981: El tiempo es oro
  • 1984: Com el vent / Como el viento
  • 1989: Volver
  • 1993: Loca de amor
  • 1996: Mariner / Marinero
  • 2001: Lo Haré Por Ti

NuorodosKeisti


Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Massiel
„La, la, la“
 
Eurovizijos dainų konkurso laimėtoja
(su   Lulu,   Frida Boccara,   Lenny Kuhr)

1969
Po to:
  Dana
„All Kinds of Everything“


Prieš tai:
Massiel
„La, la, la“
 
Ispanijos atstovė Eurovizijoje

1969
Po to:
Julio Iglesias
„Gwendolyne“