Atverti pagrindinį meniu
Sébastien Tellier
Biografija
KilmėParyžius, Prancūzijos vėliava Prancūzija
Žanrairitmenbliuzas, new wave, ambientinė muzika
Aktyvumo metainuo 2001
Įrašų kompanija„Record Makers“
Svetainėsebastientellier.com

Sébastien Tellier – prancūzų dainininkas, dainų autorius ir multi-instrumentalistas. Jis atlieka dainas anglų, prancūzų ir italų kalbomis.

2008 m. kovo 7 d. buvo paskelbta, kad Tellier atstovaus Prancūzijai 2008 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Konkurse jis atliko dainą „Divine“. Tai buvo pirmas kartas konkurse, kai Prancūzijos daina didžiąją dalį buvo atliekama anglų kalba, kuris sukėlė skandalą. Jis su 47 taškais užėmė 18 vietą.

DiskografijaKeisti

  • 2001: L’incroyable Vérité
  • 2004: Politics
  • 2004: Narco
  • 2006: Sessions
  • 2006: Universe
  • 2008: Sexuality
  • 2010: Sexuality Remix
  • 2011: Love Songs
  • 2012: My God Is Blue
  • 2013: Confection
  • 2014: L'Aventura

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Les Fatals Picards
„L'Amour à la française“
 
Prancūzijos atstovas Eurovizijoje

2008
Po to:
Patricia Kaas
„Et s'il fallait le faire“