Atverti pagrindinį meniu

Ronnie Carroll

Šiaurės Airijos dainininkas
Ronnie Carroll 1962 m. Eurovizijoje

Ronnie Carroll (tikrasis vardas Ronald Cleghorn; 1934 m. rugpjūčio 18 d. Belfastas, Šiaurės Airija – 2015 m. balandžio 13 d. Hampstedas, Londonas) buvo Šiaurės Airijos dainininkas ir komikas.

1956 metais išleido pirmąjį singlą „Walk Hand in Hand“, kuris šalyje tapo hitu. 1962 m. atstovavo Jungtinei Karalystei „Eurovizijos“ dainų konkurse, su daina „Ring-A-Ding Girl“ užėmė 4 vietą. Po metų dar kartą dalyvavo tame pačiame konkurse, kur su kūriniu „Say Wonderful Things“ liko ketvirtas. Vėlesni singlai nebuvo tokie sėkmingi.

DiskografijaKeisti

SinglaiKeisti

  • Walk Hand in Hand (1956)
  • The Wisdom of a Fool (1957)
  • Footsteps (1960)
  • Ring-A-Ding Girl (1962)
  • Roses Are Red (1962)
  • If Only Tomorrow (1962)
  • Say Wonderful Things (1963)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
The Allisons
„Are You Sure?“
 
Jungtinės Karalystės atstovas Eurovizijoje

1962, 1963
Po to:
Matt Monro
„I Love the Little Things“