Atverti pagrindinį meniu

Rolandas Janavičius

Rolandas Janavičius
Gimė 1970 m. spalio 16 d.
Mirė 2007 m. liepos 1 d. (36 metai)
Klaipėda
Tautybė lietuvis
Veikla Dainininkas

Rolandas Janavičius (1970 m. spalio 16 d. – 2007 m. liepos 1 d. Klaipėdoje) – pop muzikos atlikėjas, išgarsėjęs su grupe „Rondo“, vėliau pradėjęs solinę karjerą.

BiografijaKeisti

Muzikinę karjerą pradėjo grodamas pučiamaisiais instrumentais ir dainuodamas. 1987 m. pakviestas į profesionalų ansamblį „Nerija“. Nuo 1991 iki 1996 m. dainavo grupėje „Rondo“. 1995 m. išleido pirmąjį solinį albumą „88-uosius prisiminus“ ir, panaudodamas įgytą sceninę patirtį, ėmėsi šou programų kūrėjo ir atlikėjo veiklos.

Būdamas 25-erių susirgo nosiaryklės vėžiu. Vėliau keletą metų sirgo skrandžio ir žarnyno vėžiu, nuo kurio 2007 m. birželio 30 d. naktį mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Palaidotas Lėbartų kapinėse.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1988-uosius prisiminus (1995 m.)
  • Aš sugrįžau (1997 m.)
  • Surask savy jėgų (1999 m.)
  • Lūpos kaip medus (2006 m.)

Radijo singlaiKeisti

  • Tu pašauki mane (2005 m.)
  • Nepaleisk mano meilės (2006 m.)
  • Apkabink mane (2006 m.)
  • Lūpos kaip medus (2006 m.)

NuorodosKeisti