Rita Calderoni

Rita Calderoni
Rita Calderoni, circa 1972.jpg
Tikras vardas Rita Calderoni
Gimė 1951 m. vasario 22 d. (70 metų)
Rosiljonė, Ligūrija, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Žymesni vaidmenys

Rita Kalderoni (it. Rita Calderoni, g. 1951 m. vasario 22 d.) – italų kino aktorė. Kai kurių filmų titruose yra pažymėta kaip Rita Caldana.

BiografijaKeisti

Rita gimė Rosiljonėje, Ligūrijos provincijoje, vėliau jos šeima gyveno Udinėje ir Genujoje. Mokėsi klasikinių šokių, vėliau susidomėjo sportu ir ilgą laiką žaidė krepšinį.[1]

1967 m. ją pastebėjo režisierius Serdžijus Pastorė, pakvietęs į savo kuriamą filmą „Omicidio a sangre“. Taip prasidėjo Ritos aktorės karjerai, trukusi iki 1983 m. Per tą laiką ji daugiausia vaidino kriminaliniuose arba siaubo filmuose. Nors tai buvo nedidelio biudžeto juostos, jai taip pat pavyko gauti vaidmenis ir tokių žinomų Italijos režisierių kaip Ettore Scola ar Elio Petri filmuose, tačiau plačiau išgarsėti nepavyko.

FilmografijaKeisti

  • Omicidio a sangue freddo (1967)
  • Un tranquillo posto di campagna (1968)
  • La monaca di Monza (1968)
  • Komisaras Pepe (1969)
  • Oh dolci baci e languide carezze (1969)
  • Questa libertà di avere le ali bagnate (1970)
  • Gradiva (1970)
  • La verità secondo Satana (1971)
  • Un gioco per Eveline (1971)
  • Tiesa ir melas (1972)
  • Delirio caldo (1972)
  • Riti, magie nere e segrete orge nel trecento (1972)
  • Quando le donne si chiamavano madonne (1972)
  • Number one (1974)
  • Le guerriere dal seno nudo (1974)
  • Anno uno (1974)
  • La via dei babbuini (1974)
  • La sensualità è… un attimo di vita (1974)
  • Il trafficone (1974)
  • Nuda per Satana (1974)
  • Vieni, vieni amore mio (1975)
  • Assassinio sul ponte (1975)
  • L’ultima regia (1977)
  • Fate la nanna coscine di pollo (1977)
  • D’improvviso al terzo piano (1977)
  • Torino centrale del vizio (1979)
  • Mano žmona ragana (1980)
  • Storia di Piera (1983)

ŠaltiniaiKeisti

  1. Lancia, Enrico; Poppi, Roberto (2003). Le attrici: dal 1930 ai giorni nostri. Rome: Gremese. p. 58. ISBN 978-88-8440-214-1. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka