Rick Astley

Astley koncerto metu, 2023 m.
Biografija
Pilnas vardasRichard Paul Astley
Gimė1966 m. vasario 6 d. (58 metai)
Newton-le-Willows, Lankašyras, Anglija, Jungtinė Karalystė
ŽanraiPop, dance-pop, blue-eyed soul
VeiklaDainininkas, dainų autorius, muzikantas, radijo laidų vedėjas
InstrumentaiVokalas, gitara, klavišiniai, būgnai
Aktyvumo metai1985–1993
2000–dabar
Įrašų kompanijaPWL, RCA, Polydor
Susijusi veiklaFBI, Stock Aitken Waterman
Svetainėrickastley.co.uk

Richard Paul Astley (g. 1966 m. vasario 6 d.) – britų atlikėjas, dainų autorius, muzikantas ir radijo laidų vedėjas. Išgarsėjo 1987 m., singlui „Never Gonna Give You Up“ pasiekus pirmąją vietą dvidešimt penkių šalių topuose. 1993 m., pardavęs daugiau nei 40 milijonų įrašų visame pasaulyje, Astley nusprendė baigti muzikinę karjerą[1], tačiau į sceną vėl grįžo 2000 m.[2] Ypač išgarsėjo 2007 m., kai „Never Gonna Give You Up“ tapo interneto fenomenu. 2023 m. duomenimis, atlikėjas yra išleidęs devynis studijinius albumus, iš kurių naujausiasis, „Are We There Yet?“, išleistas 2023 m. spalį.[3]

Diskografija redaguoti

  • Whenever You Need Somebody (1987)
  • Hold Me in Your Arms (1988)
  • Free (1991)
  • Body & Soul (1993)
  • Keep It Turned On (2001)
  • Portrait (2005)
  • 50 (2016)
  • Beautiful Life (2018)
  • Are We There Yet? (2023)

Išnašos redaguoti

  1. „Greta singt seinen Song - Rick Astley (55) findet es "fantastisch"“ [Greta sings his song - Rick Astley (55) finds it "fantastic"] (vokiečių). Euronews. 2021-10-18. Nuoroda tikrinta 2023-01-05. „1993 hatte sich Rick Astley im Alter von nur 27 Jahren aus der Musikbranche zurückgezogen, um sich ganz dem Familienleben zu widmen und seine 1992 geborene Tochter... aufzuziehen.“ [In 1993 at the age of just 27, Rick Astley withdrew himself from the music industry to devote his time entirely to family life and raising his daughter... born in 1992.]
  2. Rickastley.com – Biography Nuoroda tikrinta 2010-04-28. Archyvuota kopija 2010-02-10 iš Wayback Machine projekto.
  3. „Rick Astley announces ninth studio album Are We There Yet?, huge UK arena tour with Belinda Carlisle“. Retropop. 2023-06-23. Nuoroda tikrinta 2023-10-17.

Nuorodos redaguoti