Atverti pagrindinį meniu
Riccardo Fogli

Riccardo Fogli, 2009 m.
Biografija
Pilnas vardasRiccardo Fogli
Gimė1947 m. spalio 21 d. (72 metai)
Pontedera, Pizos provincija, Italijos vėliava Italija
Žanraipop
Veikladainininkas
Aktyvumo metai1964–dabar
Susijusi veiklaPooh
Svetainėriccardofogli.net

Riccardo Fogli (g. 1947 m. spalio 21 d. Pontedera, Pizos provincija, Italija) yra Italijos dainininkas.

BiografijaKeisti

1964 m. Riccardo prisijungė prie grupės „Slenders“. Po dvejų metų, 1966 metais, jis tapo grupės „Pooh“ vokalistu. 1973-aisiais Riccardo paliko grupę ir pradėjo solinę karjerą, nors vėliau jis atliko daug dainų kartu su grupe „Pooh“. Vienas sėkmingiausių jų kūrinių – „Giorni cantati“.

1973 m. Riccardo išleido pirmąjį solinį albumą „Ciao amore come stai“. 1976 metais išleisto albumo „Riccardo Fogli“ daina „Mondo“ tapo hitu.

Atlikėjas pasaulinį pripažinimą pelnė ir išgarsėjo 1982 metais, kai su daina „Storie di tutti i giorni“ triumfavo bene svarbiausiame muzikos festivalyje – Sanremo dainų konkurse. 1982 metais išleisto albumo „Collezione“ buvo parduota beveik milijonas kopijų Vakarų Europoje, Japonijoje ir SSRS, kur jis tapo ypač populiarus.

1983 m. R. Fogli buvo Italijos atstovas 1983 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse. Tuomet jis su daina „Per Lucia“ užėmė 11 vietą.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Ciao amore, come stai (1973)
  • Riccardo Fogli (1976)
  • Il sole, l’aria, la luce, il cielo (1977)
  • Io ti porto via (1978)
  • Che ne sai (1979)
  • Alla fine di un lavoro (1980)
  • Campione (1981)
  • Collezione (raccolta) (1982)
  • Compagnia (1982)
  • Il primo Riccardo Fogli (raccolta) (1982)
  • Torna a sorridere (1984)
  • 1985 (1985)
  • Le infinite vie del cuore (1987)
  • Storie di tutti i giorni (raccolta) (1987)
  • Amore di guerra (1988)
  • Non finisce così (1989)
  • Sentirsi uniti (1990)
  • A metà del viaggio (1991)
  • Canzoni d’amore (raccolta) (1991)
  • Teatrino meccanico (1992)
  • Mondo (raccolta) (1992)
  • Nella fossa dei leoni (1994)
  • Fogli su Fogli (live) (1995)
  • Romanzo (1996)
  • Greatest Hits (1997)
  • Ballando (1998)
  • Matteo (1999)
  • Il mondo di Riccardo Fogli (raccolta) (1999)
  • Storie di tutti i giorni (live) (2003)
  • Il vincitore – Musicfarm (2004)
  • Storie d’amore (antologia + 3 inediti) (2004)
  • Ci saranno giorni migliori (2005)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Alan Sorrenti
„Non so che darei“
 
Italijos atstovas Eurovizijoje

1983
Po to:
Alice ir Franco Battiato
„I treni di Tozeur“