Atverti pagrindinį meniu

Rūta Ščiogolevaitė

Rūta Ščiogolevaitė

R. Ščiogolevaitė albumo „Paskutinis šokis“ viršelyje
Biografija
Pilnas vardasRūta Ščiogolevaitė
Gimė1981 m. birželio 25 d. (38 metai)
KilmėLietuva Lietuva, Šiauliai
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1996 - dabar

Rūta Ščiogolevaitė (g. 1981 m. birželio 25 d. Šiauliuose) – Lietuvos dainininkė.

BiografijaKeisti

2004 m. ištekėjo už oreivio Vytauto Samarino, bet po daugiau nei metų išsiskyrė. Turi sūnų Adomą (g. 2008 m.), kurio susilaukė su šokėju Deividu Meškausku. 2013 m. birželio 14 d. ištekėjo už Rolando Damijonaičio ir tapo Damijonaitienė. 2014 m. su sutuoktiniu Rolandu Damijonaičiu susilaukė dukros Anabelės, 2015 m. - sūnaus Arono.

Muzikinė ir televizinė veiklaKeisti

Baigė Šiaulių konservatoriją. Lankė vaikų muzikos mokyklą, baigė Vilniaus konservatorijos fortepijono klasę. Pirmąjį solinį albumą išleido būdama 15-os metų. Studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kurioje, baigusi trečią džiazo vokalo specialybės kursą, 2009 m. įstojo į antrą klasikinio dainavimo kursą.

2002 m. dalyvavo muzikiniame konkurse „Fizz Superstar“, užėmė 2-ąją vietą.

2003 m. dalyvavo tarptautiniame konkurse „New Wave“ Jūrmaloje, buvo apdovanota specialiuoju Jūrmalos dūmos simpatijų prizu.

2004 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionaliniame ture su daina „Over“ užėmė 2-ąją vietą.

2006 m. su šokėju ir vėlesniu partneriu D. Meškausku LTV projekte „Lietuvos šokių dešimtukas“ užėmė 2-ąją vietą. [1] Žurnalo „Cosmopolitan“, kurio kovo mėn. viršelį ji papuošė, rinkimuose laimėjo pagrindinį apdovanojimą „Jauna žavi veikli 2006“. [2]

2007 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionaliniame ture su daina „If I Ever Make You Cry“ užėmė 2-ąją vietą. „Raudonojo kilimo apdovanojimuose“ buvo pripažinta Ryškiausia žvaigžde. Daina „Paskutinis šokis“ buvo pripažinta Lietuvos radijo Metų daina. [3] Taip pat ši daina atrinkta atstovauti Lietuvą šokių dainų iš Europos ir Viduržemio jūros regiono konkurse „Eurodance 2007“. [4]

2008 m. dalyvavo šokių „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje, kartu su aktore Kristina Savickyte dalyvavo LNK muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai 2“, taip pat teisėjavo LNK muzikinio šou „Muzikos akademija“ komisijoje.

2009 m. „LATGA-A dainos konkurse“ atliko A. Jegelevičiaus dainą „Tavo vardas“, kuri laimėjo vieną iš dviejų 2-ųjų vietų. Su daina „Redemption“ dalyvavo konkurse „Dainų daina“ ir užėmė 4-ą vietą. Tų pačių metų sausio – gegužės mėn. poroje kartu su verslininku Edmundu Štenger – Mundžiu dainavo LNK muzikiniame šou „Žvaigždžių duetai 3“, laimėjo 2-ąją vietą bei sidabrinius mikrofonus. [5] Dalyvavo TV3 projekte „Rožių kerai“.

20092011 m. – TV3 šou „Lietuvos talentai“ komisijos narė.

2010 m. – TV3 muzikinio šou „Chorų karai“ komisijos narė.

2011 m. sausio mėn. konkurse „Nauja daina 2010“ laimėjo 2-ą vietą su kūriniu „Leisk pasidalinti“, kurio yra bendraautorė. Su daina „Break Free“ dalyvavo nacionalinėje atrankoje į 2011-ų m. Euroviziją ir užėmė 3-ą vietą, po ko pareiškė daugiau šiame konkurse nebedalyvausianti. [6] Liepos mėn. dalyvavo festivalyje „Славянский базар“ Vitebske (Baltarusija), kurio konkurse „Estrados daina 2011“ užėmė 2-ą vietą.

2012-2014 m. – TV3 šou X Faktorius teisėja.

2015 m rugsėjį grįžo į LNK televiziją, kur tapo projekto Lietuvos balsas 4 sezono mokytoja. 2016-2017 m. teisėjavo tos pačios televizijos muzikiniame projekte Žvaigždžių duetai, 2016 m. – išbandymų šou Aš galiu!, 2017-2018 m. – dainininkų antrininkų konkurse Mes vieno kraujo.

2016 m. laimėjo BTV įsikūnijimų šou Muzikinė kaukė 5 sezoną. 2018 m. dalyvavo šios televizijos muzikinėje laidoje Dainuok mano dainą.

Kiti faktaiKeisti

Daugumoje konkursų, kuriuose dalyvavo, R. Ščiogolevaitė laimėjo 2–ą vietą (iki šiol – 8 kartus). Dėl šio keisto fenomeno neretai juokaujama, kad atlikėją „persekioja antros vietos prakeikimas“. [7]

DiskografijaKeisti

  • 1998 m. – „Kelionė tolyn“
  • 2005 m. – „Mano dainos“
  • 2007 m. – „Paskutinis šokis“
  • 2012 m. – „Tai - gyvenimas. Just Life“ [8]

Paskutinis Šokis (2007)Keisti

Albumas Dainos
 
1. Paskutinis Šokis
2. Melodija
3. If I Ever Make You Cry (pop version)
4. Laikas Iseiti
5. Ženk Artyn
6. Sudie
7. Taip
8. If I Ever Make You Cry (rock version)
9. Malda
10. Mūsų Žiema

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti