Atverti pagrindinį meniu
Pierfrancesco Favino
Pierfrancesco Favino 2008 cropped.jpg
Tikras vardas Pierfrancesco Favino
Gimė 1969 m. rugpjūčio 24 d. (50 metų)
Roma, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Žymesni vaidmenys
Libanietis
Kriminalinis romanas“ (2005 m.)
Kristupas Kolumbas
Naktis muziejuje“ (2006 m.)
Apdovanojimai
David di Donatello (2006, 2012 m.)
Globo d'oro (2012 m.)

Pjerfrančesko Favino (it. Pierfrancesco Favino, g. 1969 m. rugpjūčio 24 d. Roma) – italų aktorius, vaidinantis ne tik gimtinėje kuriamuose filmuose, bet taip pat Holivude ir kitose Europos šalyse.

FilmografijaKeisti

KinasKeisti

  • Pugili (1995)
  • Il principe di Homburg (1997)
  • In barca a vela contromano (1997)
  • Dolce far niente (1998)
  • Bonanno - A Godfather's Story (1999)
  • La carbonara (2000)
  • L'ultimo bacio (2001)
  • La verità vi prego sull'amore (2001)
  • Da zero a dieci (2001)
  • El Alamein - La linea del fuoco (2002)
  • Emma sono io (2002)
  • Passato prossimo (2003)
  • Al cuore si comanda (2003)
  • Mariti in affitto (2004)
  • Le chiavi di casa (2004)
  • Nessun messaggio in segreteria (2005)
  • Amatemi (2005)
  • Kriminalinis romanas (2005)
  • Nepažįstamoji (2006)
  • Naktis muziejuje (2006)
  • Saturno contro (2007)
  • Narnijos kronikos – princas Kaspijanas (2008)
  • Miracle at St. Anna (2008)
  • L'uomo che ama2008)
  • Angelai ir demonai(2009)
  • Baciami ancora (2010)
  • Cosa voglio di più (2010)
  • Figli delle stelle (2010)
  • La vita facile (2011)
  • L'industriale (2011)
  • A.C.A.B. (2012)
  • Posti in piedi in paradiso (2012)
  • Fontanos aikštė (2012)
  • World War Z (2013)
  • Lenktynės (2013)
  • Senza nessuna pietà (2014)
  • Une mère (2015)
  • Suburra (2015)
  • Le confessioni, (2016)
  • Žmona ir vyras (2017)
  • My Cousin Rachel (2017)
  • Chi m'ha visto (2017)
  • A casa tutti bene (2018)
  • The Catcher Was a Spy (2018)
  • Moschettieri del re - La penultima missione (2018)
  • Il traditore (2019)
  • Hammamet (2019)

TelevizijaKeisti

  • Una questione privata (1991)
  • Correre contro TV (1996)
  • Amico mio (1993-1998, serialas)
  • Bonanno (1999)
  • I giudici - Excellent Cadavers (1999)
  • Padre Pio (2000)
  • La sindone - 24 ore, 14 ostaggi (2001)
  • Giuda (2001)
  • Tommaso (2001)
  • Gli insoliti ignoti (2002)
  • Ladri ma non troppo TV (2003)
  • Ferrari (2003, miniserialas)
  • Part-time (2003)
  • Gino Bartali - L'intramontabile (2005, miniserialas)
  • Liberi di giocare (2007, miniserialas)
  • Pane e libertà (2009, miniserialas)
  • Il generale Della Rovere (2011, miniserialas)
  • Qualunque cosa succeda TV (2014, miniserialas)
  • Marco Polo (2014-2016, serialas)

Apdovanojimai ir nominacijosKeisti

Metai Apdovanojimas Apdovanojimų kategorija Filmas arba serialas Rezultatas
2017 David di Donatello geriausias antrojo plano aktorius Le confessioni Nominacija
Nastro d'argento Nino Manfredi apdovanojimas
kartu su Kasia Smutniak
Moglie e marito Laimėjo
2016 geriausias aktorius Suburra Nominacija
2015 Senza nessuna pietà Nominacija
2014 CinEuphoria apdovanojimas geriausias antrojo plano aktorius Romanzo di una strage Laimėjo
Venecijos kino festivalis Pasinetti apdovanojimas Senza nessuna pietà Laimėjo
Nastro d'argento Porsche 911 Plate apdovanojimas Rush Laimėjo
2012 FICE apdovanojimas geriausias antrojo plano aktorius Romanzo di una strage Laimėjo
Ciak d‘oro Laimėjo
Kineo apdovanojimas Posti in piedi in paradiso
Romanzo di una strage
Nominacija
geriausias aktorius A.C.A.B. Laimėjo
Flaiano apdovanojimas L'industriale
A.C.A.B.
Posti in piedi in paradiso
Romanzo di una strage
Laimėjo
Globo d'oro specialus žiuri apdovanojimas Laimėjo
Nastro d'argento geriausias aktorius A.C.A.B.
Romanzo di una strage
Laimėjo
Persol apdovanojimas Laimėjo
2011 Golden Graals geriausias komedijos aktorius Figli delle stelle Laimėjo
Romos filmų festivalis 3 Social Movie Star apdovanojimas Laimėjo
2010 David di Donatello geriausias antrojo plano aktorius Baciami ancora Nominacija
Nastro d'argento Nominacija
Globo d'oro geriausias aktorius Cosa voglio di più Nominacija
2009 Flaiano apdovanojimas geriausias televizijos aktorius Pane e libertà Laimėjo
2008 Giffoni filmų festivalis specialus apdovanojimas Laimėjo
Golden Graals geriausias dramos aktorius Saturno contro Laimėjo
2007 La sconosciuta Nominacija
Kineo apdovanojimas geriausias aktorius Saturno contro Laimėjo
2006 David di Donatello geriausias antrojo plano aktorius Kriminalinis romanas Laimėjo
Valensjeno veiksmo filmų festivalis geriausias aktorius Laimėjo
Golden Graal geriausias dramos aktorius Nominacija
geriausias komedijos aktorius Nessun messaggio in segreteria Laimėjo
Nastro d'argento geriausias aktorius Kriminalinis romanas Laimėjo
IOMA apdovanojimas geriausias antrojo plano aktorius Laimėjo
2005 Ciak d'oro geriausias antrojo plano aktorius Le chiavi di casa Laimėjo
Nastro d'argento Nominacija
Golden Graal geriausias dramos aktorius Nominacija
2004 Venecijos kino festivalis specialus apdovanojimas La vita è breve ma la giornata è lunghissima Laimėjo
2003 David di Donatello geriausias antrojo plano aktorius El Alamein - La linea del fuoco Nominacija
Ciak d'oro Nominacija
Salerno filmų festivalis specialus apdovanojimas Laimėjo

NuorodosKeisti