Atverti pagrindinį meniu
Philippe Lafontaine

Philippe Lafontaine 1990 m. Eurovizijoje
Biografija
Pilnas vardasPhilippe Lafontaine
Gimė1955 m. gegužės 24 d. (64 metai)
KilmėBelgijos vėliava Belgija
Veikladainininkas, kompozitorius
Svetainėphilippelafontaine.com

Philippe Lafontaine (g. 1955 m. gegužės 24 d.) yra Belgijos dainininkas ir kompozitorius.

BiografijaKeisti

Gimė Šarlerua, Belgijoje. Kurį laiką mokėsi jėzuitų kolegijoje, vėliau tęsė muzikinę karjerą.

1978 metais išleido pirmąjį albumą „Ou…?“ ir pirmąjį singlą „Coeur des Loups“. Daina pakartotinai išleista 1989 metais. Pataisyta versija dvi savaites užėmė pirmąją Prancūzijoje (Belgijoje užėmė 44 vietą).

1990 m. Lafontaine atstovavo Belgijai Eurovizijos konkurse su daina „Macédomienne“, skirta jo Makedonijos pilietybę turinčiai žmonai.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1978: Ou…?
  • 1981: Pourvu Que Ca Roule
  • 1987: Charmez
  • 1988: Affair (A Suivre)
  • 1989: Fa Ma No Ni Ma
  • 1992: Machine A Larmes
  • 1994: D’ici
  • 1996: Folklores Imagninaires
  • 1997: Compilation Attitudes
  • 1998: Pour Toujours
  • 1999: Fond De Scene Live
  • 2003: De L’autre Rive

NuorodosKeisti


Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Ingeborg
„Door de wind“
 
Belgijos atstovas Eurovizijoje

1990
Po to:
Clouseau
„Geef het op“