Paul Rudd
Paul Rudd 2018 m.
Tikras vardas Paul Stephen Rudd
Gimė 1969 m. balandžio 6 d. (55 metai)
Paseikas, JAV
Šalis JAV
Sutuoktinis Julie Yaeger
Vaikai 2
Aktyvumo metai 1991–dabar
Užsiėmimas aktorius
Žymesni vaidmenys
Marvel Cinematic Universe – Skruzdėliukas
Myliu tave, žmogau – Piteris Klavenas
Atskalūno laiškai – Ponas Andersonas
40-ties ir vis dar skaistus – Deividas
Žinių vedėjas – Brajanas Fantana

Polas Stivenas Radas (angl. Paul Stephen Rudd, g. 1969 m. balandžio 6 d.) – JAV aktorius.

Tarp jo vaidintų filmų – „Jokio supratimo“ (1995 m.), „Helovinas 6“ (1995 m.), „Romeo ir Džuljeta“ (1996), „Šlapia karšta amerikietiška vasara“ (2001 m.), „Žinių vedėjas“ (2004 m.), „40-ties ir vis dar skaistus“ (2005 m.),[1]Užkibo“ (2007 m.), „Tik 40“ (2012 m.), „Vaiduoklių medžiotojai: iš anapus“ (2021 m.). Šiuo metu jis vaidina Skruzdėliuką „Marvel Cinematic Universe“, pradedant filmu „Skruzdėliukas“ (2015 m.), o paskutinį kartą pasirodė filme „Skruzdėliukas ir Vapsva: Kvantomanija“ (2023 m.).[2]

Filmografija

redaguoti
Metai Originalus pavadinimas
1995 Clueless
1995 Halloween 6: The Curse of Michael Myers
1996 Romeo + Juliet
1996 The Size of Watermelons
1997 The Locusts
1998 Overnight Delivery
1998 The Object of My Affection
1999 200 Cigarettes
1999 The Cider House Rules
2000 Gen-Y Cops
2001 Wet Hot American Summer
2001 On the Edge
2001 The Château
2003 The Shape of Things
2003 2 Days
2003 House Hunting
2004 Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
2004 P.S.
2004 Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie
2005 The Baxter
2005 The 40-Year-Old Virgin
2005 Tennis, Anyone...?
2006 The Oh in Ohio
2006 Diggers
2006 Night at the Museum
2007 Reno 911!: Miami
2007 I Could Never Be Your Woman
2007 The Ex
2007 Knocked Up
2007 The Ten
2007 Walk Hard: The Dewey Cox Story
2008 Over Her Dead Body
2008 Forgetting Sarah Marshall
2008 Role Models
2009 I Love You, Man
2009 Sesame Street: Being Green
2009 Monsters vs. Aliens
2009 Year One
2010 Dinner for Schmucks
2010 How Do You Know
2011 Our Idiot Brother
2012 Wanderlust
2012 The Perks of Being a Wallflower
2012 This Is 40
2013 Admission
2013 Prince Avalanche
2013 This Is the End
2013 All Is Bright
2013 Anchorman 2: The Legend Continues
2014 They Came Together
2015 The Little Prince
2015 Ant-Man
2016 Captain America: Civil War
2016 The Fundamentals of Caring
2016 Sausage Party
2016 Nerdland
2017 Fun Mom Dinner
2018 The Catcher Was a Spy
2018 Ideal Home
2018 Mute
2018 Ant-Man and the Wasp
2019 Avengers: Endgame
2019 Between Two Ferns: The Movie
2021 Ghostbusters: Afterlife
2021 My Beautiful Stutter
2022 Chip ‘n Dale: Rescue Rangers
2022 The Bob's Burgers Movie
2023 Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Išnašos

redaguoti
  1. Collis, Clark (2011-07-16). „Elizabeth Banks talks stuffing her bra and slobbering over Paul Rudd for 'Wet Hot American Summer'“. Entertainment Weekly. Suarchyvuota iš originalo 2013-12-20. Nuoroda tikrinta 2019-10-18.
  2. „Paul Rudd List of Movies and TV Shows“. TV Guide. Suarchyvuota iš originalo 2020-02-20. Nuoroda tikrinta 2020-02-20. {{cite web}}: |archive-date= / |archive-url= laiko žyma nesutampa; 2020-11-23 siūlomas (pagalba)