Atverti pagrindinį meniu
Paola Cortellesi
Cortellesi.jpg
Tikras vardas Paola Cortellesi
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Gimė 1973 m. lapkričio 24 d. (45 metai)
Roma, Italija
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai
David di Donatello (2011 m.)

Paola Kortelezi (it. Paola Cortellesi, g. 1973 m. lapkričio 24 d. Roma) – italų aktorė ir TV bei radijo laidų vedėja.

BiografijaKeisti

Būdama 13, Paola įrašė dainą „Cacao meravigliao“, kuri tapo labai populiari šalyje ir buvo naudojama kaip TV laidos „Indietro tutta!“ džinglas.

19 ji pradėjo mokytis vaidybos „Teatro Blu“ mokykloje. Karjerą pradėjo televizijoje, dalyvaudama įvairiuose šou („Macao“, „Mai dire Gol“ ir „Zelig“), vėliau sekė vaidmenys TV filmuose ir galiausiai kine. 2008 m. buvo nominuota David di Donatello apdovanojimui kaip geriausia antrojo plano aktorė, o 2011 m. laimėjo šį prizą kaip geriausia aktorė (filmas „Meilės eskortas“).[1]

Paola taip pat žinoma kaip atlikėja, teatro aktorė bei parodijų kūrėja.

Nuo 2011 m. ji yra ištekėjusi už režisieriaus Riccardo Milani, turi dukterį (g. 2013).

ApdovanojimaiKeisti

  • Cezario apdovanojimas – geriausia aktorė (2014)
  • David di Donatello – geriausia aktorė (2011, nominacijos 2014, 2015, 2016, 2018)
  • David di Donatello – geriausia antrojo plano aktorė (nominacija 2008)
  • FICE – geriausia aktorė (2007)
  • Golden Ciak – geriausia aktorė (2018)
  • Globo d'oro – geriausia aktorė (nominacija 2011)
  • Golden Graal – geriausia aktorė (nominacijos 2005, 2008, 2010, 2011)
  • Nastro d‘Argento – geriausia aktorė (nominacijos 2011, 2014, 2015, 2016, 2018), geriausia antrojo plano aktorė (nominacijos 2002, 2009), Nino Manfredi apdovanojimas (2015)

FilmografijaKeisti

  • Chiedimi se sono felice (2000)
  • Un altr'anno e poi cresco (2000)
  • Se fossi in te (2000)
  • Bell'amico (2000)
  • Amarsi può darsi (2001)
  • A cavallo della tigre (2002)
  • Passato prossimo (2002)
  • Il posto dell'anima (2002)
  • Tu la conosci Claudia? (2004)
  • Non prendere impegni stasera (2006)
  • Piano, solo (2007)
  • Due partite (2009)
  • La fisica dell'acqua (2009)
  • Maschi contro femmine (2010)
  • Femmine contro maschi (2011)
  • Meilės eskortas (2011)
  • C'è chi dice no (2011)
  • Bosas svetainėje (2014)
  • Sotto una buona stella (2014)
  • Scusate se esisto! (2014)
  • Maraviglioso Boccaccio (2015)
  • Gli ultimi saranno ultimi (2015)
  • Qualcosa di nuovo (2016)
  • Motina ar tėvas? (2017)
  • Come un gatto in tangenziale (2017)

ŠaltiniaiKeisti

NuorodosKeisti

 

Vikiteka