Olimpia Carlisi

Olimpia Carlisi
Olimpia Carlisi.jpg
Tikras vardas
Gimė 1946 m. gruodžio 29 d. (74 metai) Kampi Bizencijus, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Aktyvumo metai 1967–2014
Užsiėmimas aktorė
Žymesni vaidmenys
Apdovanojimai
BAFTA nominacija (1978 m.)

Olimpija Karlizi (it. Olimpia Carlisi, 1946 m. gruodžio 29 d. Kampi Bizencijuje) – italų aktorė.

Jos pagrindinė veiklos scena buvo teatras, taip pat art stiliaus filmai.[1] Filmavosi pas tokius režisierius kaip Roberto Rosselini, Federico Fellini, Ettore Scola, Roberto Benigni ir kt.

FilmografijaKeisti

  • I visionari (1968)
  • Po Skorpiono ženklu (1969)
  • Giovinezza, Giovinezza (1969)
  • Atti degli apostoli (1969)
  • Olimpia agli amici (1970)
  • Les yeux ne veulent pas en tout temps se fermer, ou Peut-être qu'un jour Rome se permettra de choisir à son tour (1970)
  • Catch-22 (1970)
  • La cavale (1971)
  • Equinozio (1971)
  • Faire la déménageuse (1972)
  • Le Milieu du monde (1974)
  • Irene, Irene (1975)
  • Il Casanova (1976)
  • Dalla nube alla resistenza (1979)
  • La terrazza (1980)
  • Outside In (1981)
  • Il minestrone (1981)
  • Seuls (1981)
  • La tragedia di un uomo ridicolo (1981)
  • Clodia - Fragmenta (1982)
  • Strada Pia (1983)
  • Tu mi turbi (1983)
  • Prima del futuro (1985)
  • Rendez-vous (1985)
  • L'éveillé du pont de l'Alma (1985)
  • Étoile (1988)
  • Tolérance (1989)
  • Alibi perfetto (1992)
  • Três irmãos1994)
  • Cartoni animati (1997)
  • Giro di lune tra terra e mare (1997)
  • Il dolce rumore della vita (1999)
  • Animali che attraversano la strada (2000)
  • Vipera (2001)
  • Bimba - È clonata una stella (2002)
  • Medicina i misteri (2002)
  • La finestra di fronte (2003)
  • Incompresa (2014)

ApdovanojimaiKeisti

  • Globo d'oro – geriausia nauja aktorė (1976)
  • BAFTA nominacija – geriausia nauja aktorė (1978)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

ŠaltiniaiKeisti

  1. Enrico Lancia, Roberto Poppi. Dizionario del cinema italiano - Le Attrici. Gremese Editore, 2003. pp. 36–37. ISBN 888440214X.