Atverti pagrindinį meniu

Nina Badrić

Kroatijos pop dainininkė
Nina Badrić

Nina Badrič 2007 m.
Biografija
Gimė1972 m. liepos 4 d. (47 metai)
Zagrebas, Kroatijos vėliava Kroatija
Žanraipop, soul
Veikladainininkė, dainų autorė
Instrumentaivokalas
Svetainėwww.ninabadric.com

Nina Badrić (g. 1972 m. liepos 4 d.) – Kroatijos pop dainininkė. Prieš pradedant savo karjerą pramogų versle ji dirbo banko kasininke. Ji taip pat labai populiari Serbijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Juodkalnijoje, Slovėnijoje ir Turkijoje.

Ji 4 kartus dalyvavo „Dora“ – kroatų atrankoje į „Eurovizijos“ dainų konkursą. 1993 metais su daina „Ostavljam te“ užėmė 7 vietą, 1994 metais su daina „Godine nestvarne“ – 10 vietą, 1995 m. – 18 vietą su daina „Odlaziš zauvijek“ ir 2003 metais su daina „Čarobno jutro“ užėmė antrą vietą. Nina nusifilmavo populiariame Kroatijos televizijos šou Mjenjačnica.

Badrić atstovavo Kroatijai 2012 m. Eurovizijoje Baku, Azerbaidžane su daina „Nebo“ (liet. Dangus). Tačiau antrajame konkurso pusfinalyje užėmė 12 vietą ir nepateko į finalą.

DiskografijaKeisti

Studijiniai albumaiKeisti

  • 1995 – Godine nestvarne
  • 1997 – Personality
  • 2000 – Nina
  • 2003 – Ljubav
  • 2007 – 07
  • 2011 – NeBo

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Daria Kinzer
„Celebrate“
 
Kroatijos atstovė Eurovizijoje

2012
Po to:
Klapa s Mora
„Mižerja“