Atverti pagrindinį meniu

Niamh Kavanagh

airių dainininkė, 1993 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso laimėtoja
Niamh Kavanagh

Niamh Kavanagh Osle 2010 m.
Biografija
Pilnas vardasNiamh Kavanagh
Gimė1968 m. vasario 13 d. (51 metai)
Finglasas, Airija
KilmėAirijos vėliava Airija
Žanraipop
Veikladainininkė
Instrumentaivokalas
Aktyvumo metai1990–dabar
Niamh Kavanagh 1993 m. Eurovizijoje
Niamh Kavanagh atlieka „It’s for you“ 2010 m. Eurovizijos pusfinalyje

Niamh Kavanagh (g. 1968 m. vasario 13 d.) – airių dainininkė, 1993 m. „Eurovizijos“ dainų konkurso laimėtoja.

Dainininkė dar kartą atstovavo Airijai 2010 m. Eurovizijoje Osle, su daina „It’s for You“. Dainą atliko antrajame konkurso pusfinalyje, kuris vyko 2010 m. gegužės 27 dieną ir iš 17 dalyvių užėmė 9 vietą, todėl ji dalyvavo finale gegužės 29 d. Finale ji užėmė 23 vietą iš 25 dalyvių, gavusi 25 taškus.

EurovizijaKeisti

1993 m.Keisti

Pagrindinis straipsnis: 1993 m. Eurovizija.

1993 m. kovo 14 d. Kavanagh dalyvavo RTE nacionaliniame dainų konkurse, kurio nugalėtojas atstovauja Airijai Eurovizijos dainų konkurse, kuris vyks Milstrite. Kavanagh atliko dainą „In Your Eyes“ (žodžius ir muziką suskūrė Jimmy Walsh). Ji laimėjo nacionalinį dainų konkursą su 118 taškų.

Gegužės mėnesį vykstančioje Eurovizijoje Kavanagh atliko „In Your Eyes“. Su 187 taškais (tuo metu rekordas), Kavanagh laimėjo konkursą. Daina „In Your Eyes“ tapo vienas geriausiai parduodamų Airijos Respublikoje 1993 metais ir pasiekė 24 vietą Jungtinėje Karalystėje. Vėliau daina tapo dukart platininiu.

2010 m.Keisti

Pagrindinis straipsnis: 2010 m. Eurovizija.

Kavanagh dar kartą atstovavo Airijai 2010 m. Eurovizijoje su daina „It’s for you“. Konkursas vyko Osle, Norvegijoje (pusfinalis vyko 2010 m. gegužės 27 d., finalas galutinis: 2010 m. gegužės 29 d.) Dainą „It’s for you“ parašė Niall Mooney, Marten Eriksson, Lina Eriksson and Jonas Gladnikoff.

Pagal „The Irish Times“, Kavanagh gavo „milžinišką paramą“ iš žurnalistų ir žiūrovų Osle. Pusfinalio etape, kuris vyko 2010 m. gegužės 27 d., ji pateko į finalą. Tai buvo pirmas kartas per pastaruosius ketverius metus, kai Airija pateko į finalą. Eurovizijos finale Niamh Kavanagh surinko 25 taškus ir užėmė 23 vietą.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • 1995 – Flying Blind
  • 1998 – Together Alone (su Gerry Carney)

SinglaiKeisti

  • 1993 – In Your Eyes
  • 1994 – Red Roses for Me (su The Dubliners)
  • 1995 – Flying Blind
  • 1995 – Romeo’s Twin
  • 1998 – Sometimes Love
  • 2010 – It’s for You
  • 2011 – A Fool for You No More

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Linda Martin
„Why Me?“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja

1993
Po to:
  Paul Harrington ir Charlie McGettigan
„Rock 'n' Roll Kids“
Prieš tai:
Linda Martin
„Why Me?“
 
Airijos atstovė Eurovizijoje

1993
Po to:
Paul Harrington ir Charlie McGettigan
„Rock 'n' Roll Kids“
Prieš tai:
Sinéad Mulvey ir Black Daisy
„Et Cetera“
 
Airijos atstovė Eurovizijoje

2010
Po to:
Jedward
„Lipstick“