Atverti pagrindinį meniu
Melanie C

Melanie C (2017 m.)
Biografija
Pilnas vardasMelanie Jayne Chisholm
Dar žinomasSporty Spice, Mel C
Gimė1974 m. sausio 12 d. (45 metai)
Jungtinė Karalystė Liverpulis, Anglija
Veikladainininkė, dainų autorė, teatro aktorė
Įrašų kompanijaVirgin Records, Red Girl
Susijusi veiklaSpice Girls
SvetainėMelanieC.net

Melanie Jayne Chisholm (scenoje žinoma, kaip Melanie C, g. 1974 m. sausio 12 d.) – britų dainininkė, dainų autorė, legendinės merginų grupės Spice Girls narė. Kaip solo atlikėja Melanie C išleido septynis albumus ir buvo nominuota Brit Awards, MTV EMA, Ivor Novello apdovanojimams. Chisholm yra trylikos Nr.1 dainų Jungtinėje Karalystėje bendraautorė.

Muzikinę karjerą Melanie (dar žinoma Sporty Spice pravarde) pradėjo fenomenalaus populiarumo sulaukusioje merginų muzikos grupėje Spice Girls, pardavusioje per 85 mln. įrašų. Kaip solistė Mel C debiutavo 1998-aisiais, kai kartu su Kanados roko žvaigžde Bryan Adams išleido pirmąjį, atskirai nuo grupės, singlą When You‘re Gone. Dainai tapus hitu, įgavusi drąsos ir pasitikėjimo, Melanie ryžosi pradėti solinę karjerą. Norėdama atrasti savo asmeninį skambesį dainininkė ėmė bendradarbiauti su Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers ir Madonnos prodiuseriais – Rick Rubin, William Orbit, Rick Nowels. 1999-ųjų pabaigoje pasirodęs debiutinis Melanie C albumas Northern Star sulaukė itin didelės sėkmės ir palankių kritikų įvertinimų. Albumo visame pasaulyje buvo parduota daugiau nei 4 mln. kopijų, o singlai Never Be The Same Again ir I Turn To You tapo Nr.1 hitais. Po pasaulinio Northern Star koncertų turo Melanie sugrįžo į įrašų studiją ir 2003 m. pristatė antrą solo albumą pavadinimu Reason. 2004 m. dainininkė įkūrė savo nuosavą, nepriklausomą, įrašų kompaniją Red Girl Records. Pirmuoju Red Girl Records leidiniu tapo 2005 m. balandį pasirodęs trečiasis Mel C solinis albumas Beautiful Intentions. Albumo singlas First Day of My Life tapo vienu perkamiausiu 2005 metų singlu Europoje. Po Beautiful Intentions sekė dainų rinkiniai This Time (2007 m.), The Sea (2011 m.), Stages (2012 m.) ir Version of Me (2016 m.). Dainininkė taip pat pasižymėjo vaidmenimis teatre, miuzikluose Blood Brothers (2009-2010 m.) ir Jesus Christ Superstar (2012-2013 m.). Už vaidmenį Blood Brothers pastatyme Chisholm buvo nominuota Laurence Olivier apdovanojimui.

Dainininkė turi dukrą Scarlet (g. 2009 m.), kurios susilaukė nuo buvusio partnerio Thomas Starr.

DiskografijaKeisti

 
Melanie C albumas Northern Star.
  • Northern Star (1999)
  • Reason (2003)
  • Beautiful Intentions (2005)
  • This Time (2007)
  • The Sea (2011)
  • Stages (2012)
  • Version of Me (2016)

FilmografijaKeisti

NuorodosKeisti

 

Vikiteka