Atverti pagrindinį meniu
Bullet purple.png
Bullet purple.png
Mayra Sérbulo
Serbulo.jpg
Mayra Sérbulo
Visas vardas: Mayra Sérbulo Cortés
Tautybė: sapotekė
Commons-logo.svg Vikiteka: Mayra SérbuloVikiteka

Maira Serbulo Kortes (Mayra Sérbulo Cortés) – Meksikos kino, teatro ir televizijos aktorė.

Gimė indėnų šeimoje nedideliame kaime Oachakos valstijoje. Vaikystėje vietiniuose renginiuose dalyvaudovo kaip šokėja, dainininkė. 1987 m. sudalyvavo Centrinio universitetinio teatro peržiūroje ir buvo priimta. Ji padėjo vaidinti teatre, o 1991 m. debiutavo kine, filme „Cabeza de Vaca“. Ji taip pat suvaidino epizodinius vaidmenis įvairiuose Holivudo filmuose, tarp jų Melo Gibsono filme „Apokalipto“. Ji taip pat suvaidino vieną pagrindinių vaidmenų meksikiečių seriale „Espiral“.

Maira Serbulo kaip gimtąja kalba šneka sapotekiškai, taip pat moka ispanų, nahuatlių ir anglų kalbas.

FilmografijaKeisti

KineKeisti

  • Cabeza de Vaca (1991 m.)
  • Wild Blue Moon (1992 m.)
  • Haciendo la lucha (1993 m.)
  • Novia que te vea (1994 m.)
  • Shadow of the Pepper Tree (1995 m.)
  • ¿Que hora es? (1996 m.)
  • Un Embrujo (1998 m.)
  • The Mexican (2001 m.)
  • Y tu mamá también (2001 m.)
  • Cuento de hadas para dormir cocodrilos (2002 m.)
  • Mezcal (2004 m.)
  • Apocalypto (2006 m.)
  • La Zona (2007 m.)
  • Amar a Morir (2009 m.)
  • Espiral (2009 m.)

TelevizijojeKeisti

  • Lo que callamos las mujeres
  • La heredera
  • Vidas robadas
  • A cada quien su santo

TeatreKeisti

  • La noche que raptaron a Epifanía o Shakespeare lo siento mucho
  • Ixok

NuorodosKeisti