Atverti pagrindinį meniu
Maximilian Mutzke
Biografija
Pilnas vardasMaximilian Nepomuk Mutzke
Gimė1981 m. gegužės 21 d. (38 metai)
Krenkingenas, Badenas-Viurtembergas, Vokietijos vėliava Vokietija
Žanraisoul, fank, pop, džiazas
Kūrinių kalbosvokiečių, anglų
Veikladainininkas, dainų autorius
Aktyvumo metai2004–dabar
Svetainėmaxmutzke.de

Maximilian Nepomuk Mutzke, geriau žinomas kaip Max (g. 1981 m. gegužės 21 d. Krenkingene, Badenas-Viurtembergas) yra Vokietijos dainininkas, dainų autorius.

Atlikėjas gimė 1981 metais pietiniame Vokietijos miestelyje Krenkingene aktorės ir ginekologo šeimoje, turi penkis brolius ir seseris. Jo brolis Menzel Mutzke yra džiazo trimitininkas.

Max Mutzke savo karjerą pradėjo fank grupėje „Project Five“. Atlikėjas išgarsėjo 2004 metais, kai jis laimėjo SSDSGPS (Stefan sucht den Super-Grand-Prix-Star) konkursą. Vėliau jis išleido debiutinį singlą „Can’t Wait Until Tonight“, kuris Vokietijos muzikos įrašų tope užėmė #1 vietą. Su šiuo kūriniu 2004 m. kovo 19 dieną vykusiame Vokietijos nacionaliniame finale „Germany 12 Points!“ Max Mutzke nugalėjo devynis konkurentus (įveikė tokius dalyvius kaip Scooter ir Sabrina Setlur). Dėl pergalės atlikėjas išrinktas šalies atstovu 2004 m. „Eurovizijoje“. Stambule vykusiame konkurse jis su 93 taškais užėmė 8 vietą. Vieną tašką dalyviui skyrė Lietuvos žiūrovai.

Turinys

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Max Mutzke (2005)
  • …aus dem Bauch (2007)
  • Black Forest (2008)
  • Home Work Soul (2010)
  • Durch Einander (2012)
  • Max Mutzke Live feat. monoPunk (2013)
  • Max (2015)

SinglaiKeisti

  • Can’t Wait Until Tonight (2004)
  • Schwarz Auf Weiß (2004)
  • Spür Dein Licht (2005)
  • Catch Me If You Can (2005)
  • Mein Automobil (2007)
  • Denn Es Bist Du (2007)
  • Marie (2009)
  • St. Petersburg (2009)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Lou
„Let's Get Happy“
 
Vokietijos atstovas Eurovizijoje

2004
Po to:
Gracia Baur
„Run & Hide“