Atverti pagrindinį meniu
Marusha
Biografija
Pilnas vardasMarion Aphrodite Gleiss
Dar žinomaMaru
Gimė1966 m. lapkričio 18 d. (52 metai)
Niurnbergas, Vokietija
Kilmėgraikė
ŽanraiTechno
Veikladiskžokėja, muzikantė, kūrėja
Aktyvumo metai1991–dabar
Įrašų kompanijaLow Spirit Recordings, Ping Pong Productions

Marusha (Marion Aphrodite Gleiss; g. 1966 m. lapkričio 18 d. Niurnberge) – Vokietijos diskžokėja ir elektroninės muzikos prodiuserė.

KarjeraKeisti

Jos karjera prasidėjo 1991 m. su radijo programa „Dancehall“, kuri buvo transliuojama per radijo stotį DT 64. Kai radijo stotis užsidarė, ji pakeitė radijo stotį į Fritz ir programos pavadinimą į „Rave Satellite“. Tuo pat metu ji vedė labai populiarią TV programą jaunimui Feuerreiter, kuri 2,5 metų buvo transliuojama per ORB, o vėliau per ADR televizijos stotis.

1994 m. sėkmingiausi atlikėjos karjeroje. Tais metais jos singlas „Somewhere Over the Rainbow“ tapo platininiu, įrašo kopijų vnt. pardavus daugiau kaip 500 000[1]. Niekada anksčiau techno singlas nebuvo pakilęs taip aukštai į topus (Nr.3 – Vokietijoje).[2] Kitas singlas „It Takes Me Away“ sulaukė panašios sėkmės.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Raveland (1994)
  • Wir (1995)
  • No Hide No Run (1998)
  • Marusha Non Stop Mix (2002)
  • Offbeat (2004)
  • Heat (2007)

SinglaiKeisti

  • Rave Channel (1992)
  • Whatever Turns You (1993)
  • Go Ahead (1993)
  • Somewhere Over The Rainbow (1994 – #3 Vokietijoje)
  • It Takes Me Away (1994 – #3 Vokietijoje)
  • Trip To Raveland (1994 – #29 Vokietijoje)
  • Deep (1994 – #11 Vokietijoje)
  • Unique (1995 – #35 Vokietijoje)
  • Secret (1996 – #92 Vokietijoje)
  • Ur Life (1996 – #34 Vokietijoje)
  • My Best Friend (1997- #73 Vokietijoje)
  • Free Love (1998 – #97 Vokietijoje)
  • Ultimate Sound (1999 – #70 Vokietijoje)
  • Jet (2000) (išleido kaip Maru)
  • Jumpstart (2000)
  • Snow In July (2002)
  • Cha Cha Maharadsha (2003)
  • Kick It (Heat) (2007)

NuorodosKeisti

IšnašosKeisti