Marijonas Mikutavičius

Marijonas Mikutavičius
Biografija
Pilnas vardasMarijus Mikutavičius
Dar žinomasMarijonas Mikutavičius
Gimė1971 m. balandžio 19 d. (53 metai)
Lazdijai
ŽanraiPop, rokas, R&B
Veiklavokalistas
Instrumentaivokalas
Susijusi veiklaLT United

Marijus Mikutavičius (g. 1971 m. balandžio 19 d. Lazdijuose), geriau žinomas kaip Marijonas Mikutavičius – dainininkas, „Lietuvos ryto“ žurnalistas, aktorius, televizijos laidų vedėjas.

Marijonas Mikutavičius, koncerto metu 2009 m.

Biografija redaguoti

Baigė Vilniaus Sietuvos vidurinę mokyklą, žurnalistikos studijas Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete.[1]

Populiarėti pradėjo būdamas televizijos laidos, skirtos jaunimui, „Tangomanija“ vienu iš vedėjų.[2] 20042005 m. LNK televizijoje vedė pokalbių laidą „Vakaras su Marijonu“. 2007 m. kartu su Vytautu Šapranausku buvo realybės šou „Dangus 2“ vedėjas.[3] 2007 m. balandžio 8 d. debiutavo TV3 televizijoje: vedė TV žaidimą „Taip arba ne" ir vedė TV laidą „Myliu. LT“.[4] Vedė laidas „Pabandom iš naujo“, „Humoro klubas“.[5] TV3 televizijos projekto „X faktorius“ teisėjas.[6] TV3 televizijos žaidimo „galvOK!“ vienos iš dviejų laidoje esančių komandų kapitonas.[7]

Marijus Mikutavičius su projektu „LT United2006 m. Eurovizijos dainų konkurso finale užėmė 6-ąją vietą. Tokio rezultato šiame konkurse dar nebuvo pasiekusi jokia Lietuvos grupė.[8]

Kuria dainas, jas atlieka, vaidina, laisvalaikiu žaidžia futbolą. Neoficialaus Lietuvos krepšinio himno „Trys milijonai“ (2000 m.) bei dainos „Nebetyli sirgaliai“ (2011 m.) autorius ir atlikėjas.[8]

2016 m. birželio 10 d. Marijonas ir jo draugė Ieva Daugirdaitė susilaukė sūnaus Majaus.[9] 2024 m. gegužę pora Tokijuje susituokė.[10]

Tėvas Juozas Mikutavičius.[11]

Diskografija redaguoti

Albumai:

  • 1997 m. Bovy su Marijonu (Bomba records)
  • 2004 m. Pasveikinkit vieni kitus (Intervid)
  • 2008 m. Baigėme mokyklą (Promostar)
  • 2014 m. Lengvas Būdas Mest Klausytis

Singlai:

  • 2000 m. Trys milijonai (Tangomanija records)
  • 2002 m. Bliamba, juk aš tave myliu (Bomba records)
  • 2012 m. Aš Tikrai Myliu Lietuvą

Filmografija redaguoti

Įvertinimas redaguoti

Šaltiniai redaguoti

Vikicitatos

 
Wikiquote logo
 
  1. http://zmones.lrytas.lt/veidai-ir-vardai/zymiais-veikejais-tape-zurnalistai-leidosi-i-prisiminimus.htm Archyvuota kopija 2019-09-03 iš Wayback Machine projekto.
  2. Nuo eterio panko iki televizijos džentelmeno: Marijono Mikutavičiaus pokyčiai. Tv3.lt. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  3. Marijono gimtadienis be šventės. 15min.lt. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  4. MARIJONAS MIKUTAVIČIUS: „TRYS MILIJONAI“ – MŪSŲ VISŲ. Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  5. M. Mikutavičiaus pokyčiai: kaip svajonių jaunikis žengė brandos link. Delfi.lt. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  6. „X faktoriaus“ teisėjas Marijus Mikutavičius: „Kai pamatau grožį – akiniai aprasoja“. 15min.lt. Nuorodda tikrinta 2024-04-09.
  7. Marijono Mikutavičiaus karjeroje – pokyčiai: ilgametes pareigas perdavė kitam žinomam vyrui. 15min.lt. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  8. 8,0 8,1 Marijonas Mikutavičius. Yra šalis. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  9. „Marijonas Mikutavičius tapo tėvu: jo mylimoji Ieva Daugirdaitė pagimdė sūnų“. 15min.lt. 2016-06-10. Nuoroda tikrinta 2018-02-05.
  10. Japonijoje susituokė Marijonas Mikutavičius ir Ieva Daugirdaitė: paviešino vestuvių kadrus.15min.lt Nuoroda tikrinta 2024-05-19.
  11. Vaikystėje į muziką spjovęs M. Mikutavičius padėkojo tėvui. Lrytas.lt. Nuoroda tikrinta 2024-04-09.
  12. https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/7098af6095e911e3ace2d2b54a10cab5