Atverti pagrindinį meniu
Marijonas Mikutavičius
Biografija
Pilnas vardasMarijonas Mikutavičius
Gimė1971 m. balandžio 19 d. (48 metai)
Lazdijai
ŽanraiPop, Rock, R&B
Veiklavokalistas
Instrumentaivokalas
Susijusi veiklaLT United
Marijonas Mikutavičius, koncerto metu 2009 m.

Marijus (Marijonas) Mikutavičius (g. 1971 m. balandžio 19 d. Lazdijuose) – dainininkas, „Lietuvos ryto“ žurnalistas, aktorius, televizijos laidų vedėjas.

BiografijaKeisti

Baigė Vilniaus Sietuvos vidurinę mokyklą, žurnalistikos studijas Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete.[1]

Populiarėti pradėjo būdamas televizijos laidos, skirtos jaunimui, „Tangomanija“ vienu iš vedėjų. 20042005 m. LNK televizijoje vedė pokalbių laidą „Vakaras su Marijonu“. 2007 m. kartu su Vytautu Šapranausku buvo realybės šou „Dangus 2“ vedėjas. 2007 m. balandžio 8 d. debiutavo TV3 televizijoje: vedė TV žaidimą „Taip arba ne" ir vedė TV laidą „Myliu. LT“. Vedė laidas „Pabandom iš naujo“, „Humoro klubas“. TV3 televizijos projekto „X faktorius“ teisėjas.

Marijonas Mikutavičius yra projekto „LT United“ dalyvis, kuri 2006 m. Eurovizijos dainų konkurso finale užėmė 6-ąją vietą. Tokio rezultato šiame konkurse dar nebuvo pasiekęs joks Lietuvos atlikėjas.

Kuria dainas, jas atlieka, vaidina, laisvalaikiu žaidžia futbolą. Neoficialaus Lietuvos krepšinio himno „Trys Milijonai“ (2000 m.) bei dainos „Nebetyli Sirgaliai“ (2011 m.) autorius ir atlikėjas.

2016 m. birželio 10 d. Marijonui su jo drauge Ieva Daugirdaite gimė sūnus Majus.[2]

Tėvas Juozas Mikutavičius.

DiskografijaKeisti

Albumai:

  • 1997 m. Bovy su Marijonu (Bomba records)
  • 2004 m. Pasveikinkit vieni kitus (Intervid)
  • 2008 m. Baigėme mokyklą (Promostar)
  • 2014 m. Lengvas Būdas Mest Klausytis

Singlai:

  • 2000 m. Trys milijonai (Tangomanija records)
  • 2002 m. Bliamba, juk aš tave myliu (Bomba records)
  • 2012 m. Aš Tikrai Myliu Lietuvą

FilmografijaKeisti

ĮvertinimasKeisti

ŠaltiniaiKeisti