Atverti pagrindinį meniu

Marianne Mendt

Austrijos aktorė ir džiazo dainininkė
Marianne Mendt

Marianne Mendt Vienoje 2008 m.
Biografija
Pilnas vardasMarianne Krupicka
Gimė1945 m. rugsėjo 29 d. (74 metai)
Viena, Austrija
KilmėAustrijos vėliava Austrija
Žanraidžiazas, pop
Svetainėmariannemendt.at

Marianne Mendt (tikrasis vardas Marianne Krupicka; g. 1945 m. rugsėjo 29 d. Vienoje) yra Austrijos aktorė ir džiazo dainininkė, geriausiai žinoma dėl savo dalyvavimo Eurovizijos dainų konkurse 1971 m.

1971 metais Mendt transliuotojo ORF pasirinkta atstovauti Austrijai su daina „Musik“ (liet. Muzika) Eurovizijos dainų konkurse, kuris vyko Dubline balandžio 3 d. Daina „Musik“ buvo atliekama Vienos vokiečių dialektu.

DiskografijaKeisti

SinglaiKeisti

  • Musik (1971)
  • Gute Lieder sind wie Pistolen (1972)
  • I wünsch mir zu Weihnachten (1972)
  • I bin in dir daham (1972)
  • Komm, alter Pianospieler (1974)
  • Ich lache Tränen wenn du lügst (1977)
  • Berlin (1981)
  • Wird schon werden (2000)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Karelas Gotas
„Tausend Fenster“
 
Austrijos atstovė Eurovizijoje

1971
Po to:
Milestones
„Falter im Wind“