Atverti pagrindinį meniu
Manuel Ortega

Manuel Ortega 2010 m.
Biografija
Pilnas vardasManuel Hanke
Gimė1980 m. balandžio 8 d. (39 metai)
Štajeregas, Austrijos vėliava Austrija
Žanraipop
Veikladainininkas
Svetainėmanuelortega.at

Manuel Ortega (tikrasis vardas Manuel Hanke; g. 1980 m. balandžio 8 d. Štajerege) yra Austrijos dainininkas.

Gimė ispanės ir austro šeimoje, dainininko karjerą pradėjo būdamas vos 10 metų amžiaus. Iš pradžių jis dainavo įvairiose grupėse, dalyvavo daugybėje konkursų, kol galiausiai 2001 m. pradėjo solisto karjerą.

2002 metais atstovavo Austrijai 2002 m. Eurovizijoje su daina „Say a word“ (liet. Pasakyk žodį). Dėl ispaniško temperamento jis net vadinamas austriškuoju Ricky Martinu.

Manuel dalyvavo ukrainiečių televizijos laidos „Dancing With the Stars“ trečiajame sezone, kur jis šoko su Ukrainos šokėja ir 2007 m. Eurovizijos šokių konkurso antrosios vietos laimėtoja Yulia Okropiridze.

DiskografijaKeisti

  • 2003: Any Kind Of Love
  • 2004: Love, Live, Fly
  • 2006: Angekommen
  • 2010: Nur Du
  • 2011: Herzschlag
  • 2012: Niemals zu spät

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
The Rounder Girls
„All To You“
 
Austrijos atstovas Eurovizijoje

2002
Po to:
Alf Poier
„Weil der Mensch zählt“