Atverti pagrindinį meniu
Maja Blagdan

Maja Blagdan 1996 m.
Biografija
Gimė1968 m. gegužės 16 d. (51 metai)
Splitas, Kroatijos vėliava Kroatija
Žanraipop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1986–dabar

Maja Blagdan (g. 1968 m. gegužės 16 d. Splite) yra kroatų pop dainininkė.

19861990 metais Maja buvo roko grupės „Stijene“ vokalistė. 1993 metais atlikėja išleido debiutinį albumą „Vino i gitare“, kuris sulaukė didžiulės sėkmės. Už tai 1994 m. pelnė „Porin“ apdovanojimą. Antrasis jos albumas „Bijele ruže“ išleistas 1994 metais. 1993-aisiais Maja dalyvavo kroatų nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ „Dora“, kur su daina „Jedini moj“ užėmė antrąją vietą. Antrą kartą joje dalyvavo 1996 metais ir su daina „Sveta ljubav“ iškovojo teisę atstovauti Kroatijai 1996 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse, vykusiame Osle. Ten atlikėja su 98 taškais užėmė ketvirtą vietą. Tais pačiais metais ji išleido albumą „Sveta ljubav“. Vėliau muzikiniame konkurse „Dora“ dalyvavo 1997 metais, jame su daina „Za nas“ užėmė trečią vietą, o 2003-aisiais su kūriniu „Moje ime je ljubav“ liko paskutinėje vietoje. Paskutinį kartą atrankoje „Dora“ dalyvavo 2008 metais, tačiau su daina „Zvala sam ga Anđele“ užėmė 14 vietą.

DiskografijaKeisti

  • Vino i gitare (1993)
  • Bijele ruže (1994)
  • Sveta ljubav (1996)
  • Ljubavi moja jedina (1997)
  • Ti (2000)
  • Ljubavi, ljubavi (2001)
  • Moje ime je ljubav (2003)
  • Sretna žena (2008)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Magazin ir Lidija
„Nostalgija“
 
Kroatijos atstovė Eurovizijoje

1996
Po to:
E.N.I.
„Probudi me“