Atverti pagrindinį meniu
Ljiljana Petrovič
serb. Љиљана Петровић
Gimė1939 m. (~80 metų)
Brodas, Jugoslavija Jugoslavijos karalystė (dab. Bosnija ir Hercegovina)
Žanraipopmuzika
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1959–1980
Įrašų kompanijaJugoton, PGP

Ljiljana Petrovič (serb. Љиљана Петровић, g. 1939 m. Brode, dab. Bosnija ir Hercegovina) – Serbijos dainininkė.

BiografijaKeisti

Užaugo Novi Sade, šiaurės Serbijoje. 1960 m. įrašė EP „Sayonara“ Liublianos radijo studijoje, kuris buvo išleistas kitais metais. Tuo metu ji sutiko Slovėnijos kompozitorių Jože Privšek. Jis atlikėjai sukūrė dainą „Neke davne zvezde“ (liet. Keletas tolimų žvaigždžių) Jugoslavijos nacionalinei „Eurovizijos“ atrankai („Jugovizija“). Atranka buvo surengta 1961 m. vasario 16 d. Liublianoje. Nepaisant stiprios konkurencijos (jame dalyvavo žinomi atlikėjai Lola Novakovič ir Ivo Robić), galiausiai laimėjo Petrovič ir taip tapo pirmąja Jugoslavijos atstove „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris vyko Prancūzijos mieste Kanuose. Ten ji užėmė aštuntą vietą tarp 16-kos dalyvių. Kitąmet ji vėl dalyvavo „Jugovizija“ atrankoje su daina „Ko crne ruže cvijet“, tačiau pelnyti pergalės nepavyko.

Nuo 1989 m. kuria prozą Haiku stiliumi. Pirmoji jos eilėraščių knyga „Ljiljana“ išleista 1991 metais.

DiskografijaKeisti

  • Sastanak u 6 (1961)
  • Andrija (1962)
  • O, slatka baby (1962)
  • Chicago (1962)
  • Lutanja (1962)
  • Brigitte Bardot (?)
  • Twist ljubavi (1963)
  • Kad praštamo jedno drugom (1964)
  • Pogreših samo jedno (1964)
  • Mladi smo (1970)
  • Bekime, Bekime (1971)
  • Ne igraj se, vetre (1973)
  • Sinulo je sunce (1974)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
 
Jugoslavijos atstovė Eurovizijoje

1963
Po to:
Lola Novakovič
„Ne pali svetlo u sumrak“