Atverti pagrindinį meniu
Lill-Babs

Lill-Babs 2013 m.
Biografija
Pilnas vardasBarbro Margareta Svensson
Gimė1938 m. kovo 9 d.
Järvsö, Jevleborgas, Švedijos vėliava Švedija
Mirė2018 m. balandžio 3 d. (80 metų)
Stokholmas, Švedijos vėliava Švedija
Žanraišlageris, pop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1953–2018
Svetainėlill-babs.com

Barbro Margareta Svensson, geriau žinoma kaip Lill-Babs (1938 m. kovo 9 d. Järvsö, Jevleborgas2018 m. balandžio 3 d. Stokholme) – Švedijos dainininkė. Lill-Babs nuo 6 dešimtmečio pabaigos yra viena populiariausių Švedijos pop dainininkių.

1961 metais su daina „April, april“ 1961 m. „Eurovizijos“ dainų konkurse užėmė 14 vietą.

1996 metais išleido autobiografinę knygą „Hon är jag“. Turi tris dukteris iš dviejų santuokų. 19651968 m. buvo ištekėjusi už Lasse Berghagen, o 19691973 m. – už buvusio Norvegijos futbolo rinktinės vartininko Kjell Kaspersen.

DiskografijaKeisti

  • Splorr (1962)
  • Svensson hyllar Alpertsson (1964)
  • Lill-Babs (1967)
  • Lill-Babs (1968)
  • Välkommen till världen (1971)
  • Jag ska sjunga för dig (1972)
  • Hurra hurra (1973)
  • Det våras för Barbro (1975)
  • Lev mänska lev (1976)
  • På scen (1977)
  • Till mina vänner (1979)
  • Lill-Babs i en show av Lars Forssell (1982)
  • Det är ju min show! (1982)
  • Barbro (1984)
  • Who’s Sorry Now (1998)
  • Här är jag (2005)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Siw Malmkvist
„Alla andra får varann“
 
Švedijos atstovė Eurovizijoje

1961
Po to:
Inger Berggren
„Sol och vår“