Atverti pagrindinį meniu
Lenny Kuhr

Lenny Kuhr Rurmonde 2008 m.
Biografija
Gimė1950 m. vasario 22 d. (69 metai)
Eindhovenas, Nyderlandų vėliava Nyderlandai
Veikladainininkė
Svetainėlennykuhr.com
Lenny Kuhr 1969 m. Eurovizijoje

Lenny Kuhr (g. 1950 m. vasario 22 d. Eindhovene) yra olandų dainininkė ir dainų autorė.

1967 metais pradėjo dainininkės karjerą savo šalyje, atlikdama prancūzų chanson stiliaus dainas. 1969 metais ji atstovavo Nyderlandams Eurovizijos dainų konkurse su daina „De Troubadour“ (dainos žodžių autorius David Hartsema). Tų metų konkurse buvo viena iš keturių nugalėtojų.

1982 metais vedė olandų atrankos į Euroviziją konkursą Nationaal Songfestival.

DiskografijaKeisti

  • 1969: De troubadour
  • 1971: De zomer achterna
  • 1972: Les enfants
  • 1972: De wereld waar ik van droom
  • 1974: God laat ons vrij
  • 1975: 'n Avondje Amsterdam
  • 1976: 'n Dag als vandaag
  • 1980: Dromentrein
  • 1981: Avonturen
  • 1982: Oog in oog
  • 1983: De beste van Lenny Kuhr
  • 1986: Quo vadis
  • 1990: Het beste van Lenny Kuhr
  • 1990: De blauwe nacht
  • 1992: Heilig vuur
  • 1994: Altijd heimwee
  • 1997: Gebroken stenen
  • 1997: Stemmen in de nacht
  • 1998: De troubadour
  • 1999: Oeverloze liefde
  • 2000: Visite
  • 2001: Fadista
  • 2004: Op de grens van jou en mij
  • 2005: Panta Rhei

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
  Massiel
„La, la, la“
 
Eurovizijos dainų konkurso nugalėtoja
(su   Lulu,   Salomé,   Frida Boccara)

1969
Po to:
  Dana
„All Kinds of Everything“


Prieš tai:
Ronnie Tober
„Morgen“
 
Nyderlandų atstovė Eurovizijoje

1969
Po to:
Hearts of Soul
„Waterman“