Lea Massari

Lea Massari
Lea Massari (1959).jpg
Tikras vardas Anna Maria Massetani
Gimė 1933 m. birželio 30 d. (88 metai)
Roma, Italija
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Žymesni vaidmenys
Ana
„L‘Avventura“ (1960 m.)
Apdovanojimai
David di Donatello (1962 m.)

Lėja Masari (it. Lea Massari, tikrasis vardas – Anna Maria Massetani; g. 1933 m. birželio 30 d. Romoje) – italų aktorė ir dainininkė.

Savo tikrąjį vardą ji pasikeitė į Lea budama 22, norėdama pagerbti savo mirusį vaikiną Leo.

Ji studijavo architektūrą Šveicarijoje , o kine debiutavo 1954 m. Daugiausia vaidino prancūzų ir italų režisierių filmuose. Žymiausi jos vaidmenys – Michelangelo Antonioni filme „L‘Avventura“ (1960) ir Louis Malle juosta „Le souffle au coeur“ (1971). [1]

1975 m. buvo Kanų kino festivalio žiuri nare.[2]

ApdovanojimaiKeisti

  • David di Donatello – specialus apdovanojimas (1962)
  • David di Donatello (nominacija) – geriausia aktorė (1985)
  • Nastro d'argento – geriausia antrojo plano aktorė (1973, 1979)
  • Nastro d'argento (nominacija) – geriausia aktorė (1962, 1975), geriausia antrojo plano aktorė (1961, 1963)
  • Avelino neorealizmo filmų festivalis – geriausia aktorė (1963), karjeros apdovanojimas (1986)

FilmografijaKeisti

KinasKeisti

  • Proibito (1954)
  • I sogni nel cassetto (1957)
  • Auferstehung (1958)
  • L'avventura (1960)
  • La giornata balorda (1960)
  • Il colosso di Rodi (1960)
  • Una vita difficile (1961)
  • Morte di un bandito (1961)
  • I sogni muoiono all'alba (1961)
  • Le monte-charge (1962)
  • Keturios dienos Neapolyje (1962)
  • La città prigioniera (1962)
  • Llanto por un bandido (1963)
  • L'insoumis (1964)
  • La coda del diavolo (1964)
  • Kareivių merginos (1965)
  • Made in Italy (1965)
  • Il giardino delle delizie (1967)
  • Volver a vivir (1968)
  • Lo voglio morto (1968)
  • Les choses de la vie (1970)
  • Céleste (1970)
  • Senza via d'uscita (1970)
  • Le souffle au coeur (1971)
  • Paolo e Francesca (1971)
  • La course du lièvre à travers les champs (1972)
  • Pirmoji ramybės naktis (1972)
  • La femme en bleu (1972)
  • Le silencieux (1973)
  • Le fils (1973)
  • Story of a Love Story (1973)
  • ... la main à couper (1974)
  • Allonsanfàn (1974)
  • Peur sur la ville (1975)
  • Chi dice donna dice donna (1976)
  • L'ordinateur des pompes funèbres (1976)
  • La linea del fiume (1976)
  • Violette & François (1977)
  • Repérages (1977)
  • Antonio Gramsci - I giorni del carcere (1977)
  • Sale réveur (1978)
  • Les Rendez-vous d'Anna (1978)
  • Kristus stabtelėjo Ebolyje (1978)
  • Le divorcement (1979)
  • El perro (1979)
  • La flambeuse (1981)
  • Sarah (1983)
  • La 7ème cible (1984)
  • Segreti segreti (1985)
  • Viaggio d'amore (1990)

TelevizijaKeisti

  • Capitan Fracassa (1958)
  • I promessi sposi (1967)
  • I fratelli Karamazov (1969)
  • Qualcuno bussa alla porta (1971)
  • Anna Karenina (1974)
  • Quaderno proibito (1980)
  • La vigna di uve nere (1984)
  • Una donna a Venezia (1986)
  • Una donna spezzata (1988)

ŠaltiniaiKeisti

  1. „The Colossus of Rhodes“. The Sydney Morning Herald. 23 October 2006. Nuoroda tikrinta 27 November 2009. 
  2. „Cannes Film Festival Goes On Despite Bombing .“. St. Petersburg Times. 10 May 1975. Nuoroda tikrinta 27 November 2009. 

NuorodosKeisti

 

Vikiteka