Atverti pagrindinį meniu
Laura Voutilainen

Laura Voutilainen 2008 m.
Biografija
Gimė1975 m. gegužės 17 d. (44 metai)
Juveskiulė, Suomijos vėliava Suomija
Žanraišlageris, pop
Kūrinių kalbossuomių, anglų
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1993-dabar
Įrašų kompanijaWarner Music Finland
Svetainėlauravoutilainen.fi

Sanna Laura Voutilainen (g. 1975 m. gegužės 17 d. Juveskiulė) yra Suomijos pop muzikos dainininkė.

BiografijaKeisti

1993 m. Laura Voutilainen išleido debiutinį singlą, pavadinimu „Muuttanut oot maailmain“, bet persilaužimas jos karjeroje įvyko 1994-aisiais su daina „Kerran“, kuri pateko į Suomijos dainų topų dešimtuką. 1994 ir 1996 metais atlikėja pelnė svarbų Suomijos muzikos apdovanojimą „Emma“, kaip geriausia metų Suomijos vokalistė.

2002 m. Laura dalyvavo Suomijos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Addicted to You“. Su 46 taškais, kuriuos skyrė žiuri, ir 36 % žiūrovų balsavimu kūrinys „Addicted to You“ užtikrintai iškovojo teisę atstovauti Suomijai 2002 m. „Eurovizijos“ konkurse. Jame atlikėja surinkusi 24 taškus, užėmė 20 vietą.

2007 metais atlikėja su dvejomis dainomis „Kosketa Mua“ ir „Take A Chance“ dar kartą dalyvavo Suomijos atrankoje, tačiau tik antrasis kūrinys „Take A Chance“ pateko į finalą ir liko ketvirtoje vietoje.

DiskografijaKeisti

  • Laura Voutilainen (1994)
  • Kaksi karttaa (1996)
  • Lumikuningatar (1997)
  • Etelän yössä (1998)
  • Puolet sun auringosta (2001)
  • Päiväkirja (2003)
  • Tässä hetkessä (2005)
  • Lauran päiväkirja (2006)
  • Kosketa Mua (2007)
  • Palaa (2008)
  • Sydänjää (2009)
  • Suurimmat hitit (2010)
  • Ihmeitä (2011)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Nina Åström
„A Little Bit“
 
Suomijos atstovė Eurovizijoje

2002
Po to:
Jari Sillanpää
„Takes 2 to Tango“