Laura Efrikian

Laura Efrikian
Paolo Monti - Servizio fotografico - BEIC 6341366.jpg
Tikras vardas Laura Ephrikian
Gimė 1940 m. birželio 14 d. (80 metų)
Trevizas
Šalis Flag of Italy.svg Italija
Sutuoktinis Gianni Morandi (1966–1979)[1]
Vaikai 3
Aktyvumo metai 1961–
Užsiėmimas aktorė, laidų vedėja
Žymesni vaidmenys

Laura Efrikian (g. 1940 m. birželio 14 d. Trevize) – armėnų kilmės italų aktorė ir TV laidų vedėja.

BiografijaKeisti

Lauros tėvas buvo kompozitorius ir smuikininkas Angelo Aphrikian, gimęs Italijoje. Ji baigė „Piccolo“ teatro mokyklą Milane ir nuo 1960 m. tapo pastebima įvairiose TV laidose, 1962 m. vedė Sanremo muzikos festivalį.

1961 m., suvaidinusi nuotykių filme „Ercole alla conquista di Atlantide“, Laura sulaukė daug pasiūlymų, dauguma kurių buvo muzikiniai filmai (it. Musicarello). Filmuodamasi šiose juostose ji susipažino su atlikėju Gianni Morandi, už kurio vėliau ištekėjo.

 
Kadras iš filmo

FilmografijaKeisti

  • Ercole alla conquista di Atlantide (1961)
  • Twist, lolite e vitelloni (1962)
  • Il delitto non paga (1962)
  • In ginocchio da te (1964)
  • La suora giovane (1964)
  • Una lacrima sul viso (1964)
  • Non son degno di te (1965)
  • Se non avessi più te (1965)
  • Nessuno mi può giudicare (1966)
  • Perdono (1966)
  • Rita la zanzara (1966)
  • Chimera (1968)
  • Marea di settembre (1968)
  • La tragedia di Hopewell (1969)
  • Società a responsabilità molto limitata (1973)
  • Oltre la quarta dimensione (1996)
  • Il morso del serpente (1999, TV filmas)
  • Vento di primavera - Innamorarsi a Monopoli (2000)
  • La masseria delle allodole (2007)
  • Cose dell'altro mondo (2011)
  • Tra le onde, nel cielo (2016)
  • C'è tempo (2019)

NuorodosKeisti

 

Vikiteka

ŠaltiniaiKeisti

  1. Vivì Zizzo (2011-02-01). „Laura Efrikian torna a parlare. Intervista esclusiva alla prima moglie di Gianni Morandi“. Oggi. Nuoroda tikrinta 8 January 2014.