Atverti pagrindinį meniu
Katy Garbi
Καίτη Γαρμπή
Biografija
Gimė1961 m. birželio 7 d. (58 metai)
Atėnai, Graikijos vėliava Graikija
Žanrailaika, pop
Veikladainininkė
Aktyvumo metai1987–dabar
Svetainėkaitigarbi.com.gr

Katerina „Katy“ Garbi (gr. Κατερίνα "Καίτη" Γαρμπή; g. 1961 m. birželio 7 d. Atėnuose) yra graikų dainininkė, populiari Kipre ir Turkijoje.

BiografijaKeisti

Katerina gimė 1961 m. birželio 7 d. Atėnuose. Dainininkės karjerą pradėjo su savo jaunesniąja seserimi Liana, suformavusios duetą „Garbi Sisters“. 1987 metais Katy Garbi įrašė pirmąjį solinį singlą „Sain Trope“, kuris greitai tapo hitu. Tais pačiais metais pasirodė rinktinių dainų albumas „Ta Deka Dekaria“, įrašytas su tokiais atlikėjais, kaip Mando, Polina, Sophia Vossou ir Laurentis Mahairitsas. Šis albumas buvo labai sėkmingas, ir jau 1989 m. buvo išleista antroji dalis, kuriame buvo dvi Garbi dainos – Ah, „Afto Mou Aresei“ ir „Zo Na S’Agapo“.

1993 metais dainininkė atstovavo Graikijai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija“ 1993 su daina „Ellada, hora tou fotos“ (liet. Graikija, šviesos šalis), kurios tekste yra giriama jos gimtinė. Surinkusi 64 taškus, atlikėja tais metais finale užėmė 9 vietą.

Tais pačiais metais Katy Garbi išleido sėkmės sulaukusį albumą „Os Ton Paradeiso“, kuris Graikijoje tapo platininiu. Du kartus platininiu ne tik Graikijoje, bet ir Kipre tapo kitais metais išleistas atlikėjos albumas „Atofio Hrysafi“. Sėkmės sulaukė ir kiti jos albumai: „Arhizo Polemo“ (1996), „Evaisthisies“ (1998).

Sėkmingiausiu jos karjeroje tapo 2000 metais išleistas albumas „To Kati“, kuris Graikijoje tapo keturiskart platininiu.

DiskografijaKeisti

AlbumaiKeisti

  • Prova (1989)
  • Gialia Karfia (1990)
  • Entalma Silepseos (1991)
  • Tou Feggariou Anapnoes (1992)
  • Os Ton Paradeiso (1993)
  • Atofio Hrysafi (1994)
  • Arhizo Polemo (1996)
  • Evaisthisies (1997)
  • Hristougenna Me Tin Katy (1998)
  • Doro Theou (1999)
  • To Kati (2000)
  • Apla Ta Pragmata (2002)
  • Emmones Idees (2003)
  • Eho Sta Matia Ourano (2005)
  • Pos Allazei O Kairos (2006)
  • Kainourgia Ego (2008)
  • Pazl (2011)
  • Buona Vita (2013)
  • Perierges Meres (2013)

EPKeisti

  • Ksipoliti Horevo (1995)
  • Ti theloune ta matia sou (2001)
  • Remix Plus (2002)
  • Mia Kardia (2002)
  • Galazio Kai Lefko (2004)

Gyvo garso albumaiKeisti

  • 18 Hronia Live (2007)

Rinktinių dainų albumaiKeisti

  • To Kati (2000)
  • Apo Kardias (2013)

NuorodosKeisti

Apdovanojimai ir pasiekimai
Prieš tai:
Kleopatra
„Olou Tou Kosmou I Elpida“
 
Graikijos atstovė Eurovizijoje

1993
Po to:
Kostas Bigalis
„To Trehandiri“